“Tešnjarske večeri” spremne da obore rekord posećenosti

Valjevski letnji festival „Tešnjarske večeri“ trajaće od 2. do 10. avgusta. a posetiocima će ponuditi brojne atraktivne programe. Zahvaljujući aktuelnim muzičkim zvezdama, ovaj festival iz godine u godinu beleži sve veći broj posetilaca, a organizatori očekuju da će ove godine rekord ponovo biti oboren.

Festival počinje večeras kada će u 19.30 časova na Trgu Živojina Mišića festivalsku zastavu podići plivačica Maša Cvetković, mlada šampionka, koja je proglašena za najboljeg sportistu Valjeva i dobitnica je nagrade grada Valjeva.

Rekordnu posećenost organizatori 33. „Tešnjarskih večeri“ očekuju u ponedeljak, 5. avgusta kada će od 21 čas na platou Centra za kulturu Valjeva, koncert održati velika muzička zvezda Maja Berović.

Iznos od 10 miliona dinara, koliko je izdvojeno za organizaciju festivala, višestruko će se isplatiti gradu Valjevu, koji uz pomoć sponzora finansira „Tešnjarske večeri“, očekuju organizatori festivala koji su danas predstavili program.

Nakon Maje Berović u ponedeljak, u utorak, 6. avgusta će na istom mestu koncert održati ništa manje popularan pevač Adil. Ljubitelji pop i rok muzike neće ostati uskraćeni za muziku po svom ukusu, tako da će već prvog dana, u petak 2. avgusta nastupiti Igor Starović, a u subotu 3. avgusta grupa „Piloti“. U nedelju 4. avgusta na platou Centra za kulturu održava se DJ veče i pena party uz DJ STR.8, našeg sugrađanina Vladu Srdića.

Organizatori „Tešnjarskih večeri“ su na današnjoj konferenciji za novinare otkrili da će u četvrtak 8. avgusta ljubitelje starog, dobrog roka zabavljati „Atomsko sklonište“, dok će koncertnu sezonu na „Tešnjarskim večerima“ zatvoriti Bilja Krstić i Bistrik orkestar koji će nastupiti u subotu 10. avgusta na Letnjoj pozornici pored reke Kolubare, koncertom koji počinje u 21 čas.

nemanja rasulic
Nemanja Rasulić, v.d. Centra za kulturu Valjevo, Foto: Željko Bošković

“Što se tiče samog programa, ove godine je veoma raznovrstan i dosledan svojoj tradiciji, tako da će biti prilagođen svim kategorijama i ukusima. Program će biti realizovan na četiri lokacije u gradu, na platou Centra za kulturu, u letnjoj bašti Doma vojske, Letnjoj pozornici na keju Kolubare i na Gradskom trgu”, rekao je v.d. direktora Centra za kulturu Nemanja Rasulić, a ujedno i predsednik Saveta ove manifestacije, koji je pozvao sugrađane da posete tradicionalne 33. „Tešnjarske večeri“ i da uživaju u lepom i kvalitetnom programu.

Od 70 programa koji će se organizovati tokom trajanja manifestacije, dosta pažnje biće posvećeno najmlađim sugrađanima.

“Tradicionalno je to maskenbal, zatim pozorišne predstave koje se održavaju čak u dva termina, muzička i plesna takmičenja, ali i trka beba čak u tri kategorije. Analizirajući prethodne „Tešnjarske večeri“ došli smo do zaključka da su muzički koncerti izuzetno posećeni, pa smo organizovali muzičke programe šarenolikih žanrova koji bi trebalo da zadovolje najširu populaciju”, rekla je direktorka Narodnog muzeja Valjevo Jelena Lekić, koja je i umetnička direktorka festivala.

jelena lekic
Jelena Lekić, direktorka Narodnog muzeja Valjevo, Foto: Željko Bošković

Direktorka Turističke organizacije Valjeva Ana Marković je rekla da će i ovogodišnji festival obeležiti prodajne izložbe raznih zanatlija.

ana markovic
Ana Marković, direktorka Turističke organizacije Valjevo, Foto: Željko Bošković

“Do sada imamo prijavljenih preko 80 prodajnih izložbenih mesta. Sam Tešnjar kao što je u 19. veku bio jedan od znamenitih delova gde se najviše radilo i gde je bilo najviše zanatskih radnji, tu imamo negde oko 50 izlagača. Zatim nas očekuje izložba proizvoda od meda, izložba vina, Tešnjarski sajam knjiga. Očekujemo veliki broj posetilaca, kao i predstavnike Turističke organizacije iz Bijeljine koji će imati i svoj izložbeni prostor”, rekla je Ana Marković.

Izvršni direktor festivala Veseljko Belušević je ukazao da će tokom trajanja „Tešnjarskih večeri“ svako veče za saobraćaj biti zatvorena Ulica Vuka Karadžića od Pošte do poslastičarnice Rim i to u periodu od 21 do 23 sata.

tesnjarske veceri najava kzn 2
Najavljen početak 33. Tešnjarskih večeri, Foto: Željko Bošković

“Ulica Kneza Jovice Grbovića biće zatvorena iz Birčaninove, kao i iz jednog smera Milovana Glišića, dok će biti zatvorena ulica kod „Sarača“ u vreme trajanja programa u Tešnjaru. Na preporuku Saveta, Gradsko veće je usvojilo da je radno vreme u trajanju „Tešnjarskih večeri“ produženo do 2 časa iza ponoći”, rekao je Belušević, što će, kako je dodao, obradovati ugostitelje, ali i brojne posetioce Valjeva koji će moći što duže da uživaju u lepim valjevskim letnjim noćima.

M.A.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *