Konstituisan Forum žena SPS Gradskog odbora u Valjevu

Sinoć je konstitusan Forum žena Gradskog odbora Socijalističke partije Valjevo i predstavljeno je novo rukovodstvo ovog radnog tela stranke na lokalu. Za predsednicu Foruma žena SPS Valjevo izabrana je Milena Dosković, za potpredsednice Slađana Bulatović, Jelica Stojanović i Slavica Pavlović, za sekretara je izabrana Ana Đukić, kao i 15 članica Predsedištva Foruma žena SPS GrO Valjevo.

Novoizabrana predsednica Foruma žena SPS-a u Valjevu Milena Dosković zahvalila se stranci na ukazanom poverenju i istakla da je cilj delovanja Socijalističkog foruma žena danas, u savremnim društvenim okolnostima, koji su još uvek opterećeni mnogim negativnim pojavama iz prošlosti, obezbediti što bolje, dostojanstveno, ravnopravno učešće žena u svom oblastima života i rada, jednako vrednovanje tog rada, kao i jednako poštovanje ličnosti, znanja i sposobnosti.

„Cilj ovog Foruma je zato da razmotri problematiku vezanu za radno-pravni status žena i zapošljavanje, socijalno-zdravstvenu zaštitu i osiguranje, porodične odnose, ekonomsko osnaživanje žena i preduzetništvo, pored svih redovnih akcija i aktivnosti. Poznavajući sastav žena u Gradskom odboru SPS-a u Valjevu, žena vrednih, odgovornih, kreativnih, prepunih entuzijazma, ubeđena sam da ćemo zajedno uspeti u doprinosu poboljšanja uslova života nas i naših porodica. Jer, pijedestal svake sreće, osnova svakog naprednog društva je upravo jaka i zdrava porodica i njeno očuvanje“, poručila je predsednica Foruma žena SPS GrO Valjevo Milena Dosković.

Milena Dosković, predsednica Foruma žena SPS Gro Valjevo

Podršku konsituisanju i aktiviranju Foruma žena SPS-a u Valjevu dali su sekretar Foruma žena Socijalističke parije Srbije i narodna poslanica Snežana Paunović, predsednik Socijalističke omladine Srbije Uglješa Marković i predsednik GrO SPS Valjevo i potpredsednik Skupštine Republike Srbije Đorđe Milićević. Oni su u svojim izlaganjima ne samo dali podršku novom rukovodstvu Foruma žena u Valjevu, već su ponudili i svoju ličnu pomoć u daljem radu, inicijativama i planiranim aktivnostima koje su pred Forumom u narednom periodu.

Snežana Paunović je u svom uvodnom izlaganju govorila o nastanku Foruma žena na nivou cele stranke i o tome da je Forum itekako važna karika u radu Socijalističe partije Srbije.
Uglješa Marković je istakao da je Socijalistička omladina Srbije u tesnoj vezi sa Forumom žena SPS-a i da zajednički beleže izuzetne rezultate u toj saradnji i aktivnostima koje sprovode.
Đorđe Milićević je naglasio da su vrata centrale partije uvek otvorena za saradnju i pomoć Forumu žena i da na najbolji način treba iskoristiti tu pruženu ruku.

Forum žena SPS GrO Valjevo

Milene Dosković je kazala da Forum žena SPS GrO Valjevo može mnogo toga da uradi u gradu i doprinese lokalnoj zajednici i najavila ambiciozan plan i program rada Foruma, kao i da će se bliska saradnja Socijalističke omladine i Foruma žena, o kojoj je govorio Uglješa Marković, preslikati na Gradski odbor SPS-a u Valjevu.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *