Gvozdenović: Valjevo je zaista 2019. godine jedno veliko gradilište i to nas apsolutno sve raduje

Govorio sam, nisu verovali mnogi, da ćemo uraditi ovaj put, koji ima izuzetan značaj, ne samo za meštane koji ovde žive, nego i za mnoge Valjevce koji idu prema opštini Mionica i Banji Vrujci, gde mnogo krate put ako idu Duplim trakama ka Divcima i skretanju za Mionicu – rekao je gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović, obilazeći danas radove na asfaltiranju 2.500 metara puta kroz Beloševac i Mrčić.

Ovaj veoma važan put, koji povezuje grad Valjevo i opštinu Mionica je bitan i zbog velikog broja privrednih subjekata koji ovde posluju. Asfaltiranje sprovodi JP „Putevi Srbije“, a radove izvodi Preduzeće za puteve.

Gradonačelnik je naglasio da je ovo nastavak radova započetih pre dve godine, kada je asfaltiran put do fabrike „Golden Lady“.

“Ovu priliku koristim da se zahvalim Darku Glišiću, predsedniku Opštine Ub i prijatelju Valjeva koji je svojim autoritetom omogućio da se ovako nešto uradi i koji izuzetno vodi računa o ravnomernom razvoju Kolubarskog okruga” – naglasio je gradonačelnik Gvozdenović.

On je najavio i da će se iduće godine raditi put za skretanje ka selima Mrčić i Paune, čime će se okolni putevi povezati sa glavnom saobraćajnicom.

Ovom prilikom je podsetio na intenzivnu građevinsku sezonu u Valjevu i po valjevskim selima.- Ja sam održao ono obećanje koje je ključno, a to je da će grad Valjevo biti jedno veliko gradilište u 2019. godini.  Radi se parking iza zgrade RFZO-a i igralište u Kolubari 2 za koje ćemo uskoro raspisati javnu nabavku. I Ulica Vojvode Mišića će uskoro biti rekonstruisana. Uradili smo mnoge ulice u samom gradskom jezgru od Nušićeve, Hajduk Veljkove, Sinđelićeve, Pantićeve do Vojvode Mišića.

Gradonačelnik je izjavio da će projekat i građevinska dozvola za rekonstrukciju Ulice Vuka Karadžića brzo biti gotovi i da očekuje pomoć Republike. Vodovod je već počeo da rekonstruiše jedan deo Vuka Karadžića, do raskrsnice sa Pantićevom ulicom i da menja instalacije.

U svakom slučaju, biće to predmet jedne diskusije i rasprave, kada je u pitanju ta centralna gradska ulica, jer hoćemo da pravimo ulice za narednih 50 godina, da to služi i da se ne vraćamo više istim tragom. Još uvek nije raspisana javna nabavka, zato što se projektant nije izjasnio o onome što je bio njegov zadatak. Produženi su neki rokovi, ali ja niti projektujem, niti vršim prenos ni proračun. Stanari Ulice Vuka Karadžića nemaju razloga za brigu, iz razloga što nećemo ništa raditi na brzinu, konsultovaćemo se sa našim građanima i stanarima koji žive u Ulici Vuka Karadžića – stav je gradonačelnika povodom nedavne zabrinutosti stanara ove ulice da će radovi dugo trajati.

– Valjevo je zaista 2019. godine jedno veliko gradilište i to nas apsolutno sve raduje – zaključio je gradonačelnik Valjeva.

S.R.
Ostale vesti možete pročitati ovde.

1 Komentar

  1. June 24, 2019 - 9:47 pm

    kada ce uraditi put na petom puku pored poligona za donju grabovicu.tim putem je nemoguce proci vec vise od dve godine

    Reply

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *