Divčibare u duhu Di festa

Turističko mesto Divčibare se ove subote orilo od dečjeg smeha, muzike i pozitivne energije. Festivalska atmosfera je odisala na svakom koraku ove planinske lepotice, okupivši ljubitelje prirode iz cele Srbije na 4. Di festu. Ovaj festival je posvećen deci i njihovom stvaralaštvu i pokazao se kao pun pogodak za Divčibare, koje su se već odavno pozicionirale kao „dečja planina“, jer brojne rekreativne nastave mališani iz naše zemlje provode baš na Divčibarama. Blizina Beograda i Novog Sada, kao i ostalih mesta, privlači iz godine u godinu sve veći broj posetilaca, uglavnom porodičnih ljudi sa decom, koji cene čist vazduh, šetnju i mir koji im nude Divčibare.

Udruženje građana TIMS, pod pokroviteljstvom grada Valjeva ove godine se potrudilo da svima koji su tog dana prisutni na Divčibarama, ali i za goste koji su namenski došli, priredi pregršt programa koji su zabavili decu, ali i roditelje. Decu su zabavljali mađioničar Bojan, jutjuber Žuki Žule, članovi Doma kulture „Izvor“, male balerine Studija M, a pozorišnu predstavu „Patrol šape“ najmlađi su ispratili ovacijama. Za to vreme roditelji su sedeli u prijatnoj hladovini četinarske šume u blizini.

Koliko je gradu Valjevu važna ovakva manifestacija, potvrđuje i pirustvo gradobnačelnika Valjeva koji je i naglasio da je razvoj turizma na Divčibarama, jedan od prioriteta gradske vlasti.

Na Di festu je organizovano plesno takmičenje, na kome je učestvovalo 14 grupa iz vrtića Lazarevca, Lajkovca, Mionice, Koceljeve, Surčina, Zvezdare, Čukarice i Valjeva. Organizovane su igre spretnosti u prirodi „Pokret i okret“ takmičenje u streljaštvu, kao i prikaz projekta OŠ „Nada Purić“ nazvan „Kad upoznaš, zavolećeš svoj zavičaj“. Div Kat kutak je mesto koje je opremljeno romantičnim nameštajem, koji je služio kao scenografija za fotografisanje posetilaca, a tog dana je sa Divčibara na društvene mreže plasiralo nekoliko stotina fotografija. Proizvođači domaće radinosti su izlagali svoje proizvode, pa su posetioci mogli da pazare domaće sokove, džemove, med i ostale đakonije.

Organizatori Di festa su priredili i foto i video konkurs sa vrednim nagradama, na kome su učestvovali posetioci, ali i svi ostali koji do 1. septembra pošalju svoje fotografije i video snimke. Detaljnije informacije o ovom konkursu se nalaze na www.nasedivcibare.com

Goste Divčibara su organizatori Di festa ispratili i za naše uslove neubičajenom praksom, a to je pozivnica za sledeću manifestaciju, za koju se već zna termin održavanja. 5. Di fest će se na Divčibarama održati iduće godine, tačnije, u subotu, 20. juna 2020. godine.

S.R.
Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *