Prijem za učenike Valjevske gimnazije, osvajače najznačajnijih državnih nagrada na takmičenjima

“Lepo je u junu biti đak Valjevske gimnazije, čitati i slušati o uspesima učenika” – reči su direktora Valjevske gimnazije Predraga Jevtića na prijemu, koji su danas priredili predstavnici grada Valjeva za najuspešnije učenike ove škole i njihove profesore. Pregršt nagrada, čak 50 iz srpskog, matematike, fizike, hemije, biologije, informatike, recitovanja, engleskog, geografije, latinskog, plivanja su doneli u svoju školu i grad učenici Valjevske gimnazije. Najbrojniji su uspesi iz srpskog jezika i književnosti i matematike, čime su se valjevski gimnazijalci svrstali rame uz rame sa učenicima specijalizovanih gimnazija iz Srbije.

Gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović i članovi Gradskog veća prof. dr Miroljub Ivanović i Dejan Bogojević ugostili su dvadesetak učenika koji su osvojili najznačajnije nagrade, od 150 đaka koji su ove godine učestvovali na državnim takmičenjima.

“Znanje koje steknete u srednjoj školi, ne samo što će vam olakšati upis na fakultete, već će vas pratiti ceo život, kao deo vaše opšte kulture i vašeg načina razmišljanja, koji vam omogućava ova škola” – poručio je gradonačelnik.

O mogućnostima stipendiranja najboljih učenika i studenata grada Valjeva, za šta je ove godine izdvojeno 25, 5 milona dinara, govorio je član Gradskog veća prof. dr Miroljub Ivanović, koji je i predsednik Komisije za stipendiranje talentovanih učenika i studenata grada Valjeva.

Sa upešnim učenicima su bili i njihovi profesori Sanja Gnjato, Biljana Tanasijević Vuksanović, Veljko Ćirović, Nataša Kristić i Vera Vaš, profesori informatike, latinskog jezika, matematike, likovnog i srpskog jezika.

Uvođenje jednosmenskog rada u škole je budućnost obrazovanja ne samo u Srbiji, već i u čitavom svetu i zbog toga je otpočela realizacija projekta rekonstrukcije i nadogradnje Valjevske gimnazije, o čemu je govorio direktor Valjevske gimnazije. On je rekao da je studija opravdanosti u završnoj fazi i da se očekuje početkom sledeće sedmice da taj dokument stigne do ministra prosvete i do onih koji treba da daju dozvolu da se nastavi sa realizacijom ovog projekta. Prema rečima direktora, sa ovakvim načinom rada bi se omogućilo deci i roditeljima da provode što više vremena zajedno, čime bi se osnažile porodice, iz kojih potiču svi uspesi i dobri rezultati.

 

S.R.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *