Gvozdenović: Intenzivno se asfaltira u gradu i na selu

U okviru rehabilitacije gradskih ulica, za šta je opredeljeno 13 miliona dinara, danas je počelo asfaltiranje dela Hajduk Veljkove ulice, u dužini od 280 metara. Deonicu od Karađorđeve do kružnog toka u blizini Autobuske stanice, koje se danas asfaltira, obišao je gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović.

Valjevo je godinama imalo veliki saobraćajni problem zbog gužvi na raskrsnici između Sinđelićeve i Karađorđeve ulice, koji je ublažen probijanjem Ulice Mirka Obradovića ka Sinđelićevoj ulici.  Gradonačelnik je izrazio uverenje da će završetkom Ulice Mirka Obradovića u još većoj meri biti rasterećen saobraćaj u centru Valjeva.

“To je značajno i zbog samog aerozagađenja. Ako se ima u vidu podatak da Duplim trakama prođe isto onoliko vozila koliko i preko graničnog prelaza Batrovci, bitno je da smanjimo pritisak na najveće zagađivače, jer se zagađenje i meri na onim mestima gde je najveće”, izjavio je gradonačelnik Valjeva.

Foto: Željko Bošković

On je istakao da se u centru grada intenzivno radi, ali da to ne znači da se neće nastaviti sa asfaltiranjem na selu:

“U centru grada smo rekonstruisali Nušićevu ulicu. Sada radimo Ulicu Vojvode Mišića, gde se rekonstruiše kolovozni zastor od Suda do Desankinog trga. Krenućemo u potpunu rekonstrukciju Ulice Vuka Karadžića, u kojoj se nalaze značajne institucije kao što su banke, Gimnazija, Pošta, zgrada Vodovoda. Uradićemo park pored Ulice Prote Mateje, gde je Centar za kulturu, ali i ima dosta stanara. Po nekom našem planu, biće dosta lepih i prijatnih događaja, pre svega mislim na ovo asfaltiranje koje radi PZP, po nalogu JP „Putevi Srbije“ do granica sa mioničkom opštinom, novcem koji smo dobili od srpske Vlade. Ponovo se zahvaljujem g. Darku Glišiću na velikoj pomoći da do tog novca dođemo. Svake godine smo dobijali 18, 19, 100, 120, 130 miliona od srpske Vlade i sve uz nesebičnu pomoć Darka Glišića koji vodi računa o ravnomernom razvoju Kolubarskog okruga”,  objašnjava Gvozdenović.

Foto: Željko Bošković

S.R.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *