DOKAZI: Zvonko Svinja lažnim deklaracijama pravdao meso namenjeno deci

Veterinarska inspekcija Kolubarskog upravnog okruga utvrdila je tokom vanrednog nadzora da je “Palanka Promet” doo Zvonka Stojkovića iz Smederevske Palanke, u narodu  poznatijeg pod nadimkom “Svinja”, Predškolskoj ustanovi “Milica Nožica” iz Valjeva, dostavilo pileće meso koje je pratila lažna dekleracija.

Inspekcija je nadzor vršila po prijavi Tihomira Matića upravnika centralne kuhinje PU “Milica Nožica”, u kojoj se dnevno priprema 6.500 obroka ne samo za vrtić, već i produžene boravke, udruženja koja se bave decom i za narodnu kuhinju. Matić je obavesti inspekciju da je “Palanka Promet” dostavilo 79 kilograma, uz otpremnicu “FOOD STAR PLUS” doo za količinu od 300 kilograma pilećeg filea.

Matić je inspekciju obavestio da su deklaracije na kutijama drugačije od deklaracija koje su za istu vrstu mesa i iz istog objekta ranije već dospevale u kuhinju vrtića. Matićeva sumnja da mesno nije od pomenute klanice, nego ko zna odakle, pokazala se opravdanom. Inspekcija je utvrdila da u živinarskoj klanici “FOOD STAR PLUS” ne postoji odgovarajuća otpremnica i faktura za 300 kilograma pilećeg mesa, kao i da deklaracije  nisu izdate u pomenutoj klanici, što dovodi u sumnju poreklo pilećeg mesa dopremljenog valjevskom vrtiću.

Isto se desilo i tokom nekoliko vanrednih nadzora, kada je “Palanka Promet” dostavljala ovoj predškolskoj ustanovi u Valjevu juneće meso, uglavnom iz klanica iz Zvonkovog okruženja, o kojima ćemo pisati u narednim danima. Inspekcija je konstatovala nepravilno deklarisanje isporučenog mesa i druge nedostatke. Šef odseka veterinarske inspekcije uputio je obaveštenje i dostavio dokumentaciju načelniku Policijske uprave Valjevo na dalje postupanje.

PROČITAJTE JOŠ:  Zvonko Stojković truje decu u Valjevu?

Zvonko istinu probao da uguši pretnjama

Da podsetimo i da su savesni radnici Predškolske ustanove “Milica Nožica” u Valjevu, koji su se suprotstavili Zvonku Svinji, trpeli ozbiljne pretnje i pritiske jer nisu deci hteli da spremaju crvljiva jaja i lepljivo meso neprijatnog mirisa koje im je dostavljala “Palanka Promet” doo.

– Često su bili jako neprijatni, kako zakonski zastupnik Zvonko Stojković tako i zaposleni u Palanka Prometu. Plašeći se za ličnu bezbednost, mnogi zaposleni u vrtiću nisu smeli da preduzmu drastične mere, jer su se iz Palanka Promet pozivali na političke veze. Uvek su naglašavali da je jedan od njihovih zaposlenih bivši pripadnik službe bezbednosti u penziji i da bi bilo bolje da gledamo svoja posla, kažu zaposleni u PU “Milica Nožica” u Valjevu.

Ponovo javno pozivamo Stojkovića da kaže ko je taj “bezbednjak” koji preti u njegovo ime i šta znači “gledati svoja posla”, kada se zaposleni u vrtiću  trude da spreče trovanje dece? Jesu li Zvonku Svinji baš toliko pare pomutile mozak, da bi i decu trovao, samo da zaradi?

Nastaviće se…

epodunavlje.rs

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *