Sve bolji učenici upisuju Tehničku školu o čemu svedoče brojne nagrade na takmičenjima

Sve bolji valjevski učenici upisuju Tehničku školu, pa samim tim iz godine u godinu, đaci postižu sve bolje rezultate na takmičenjima svih nivoa. To je ujedno i bio povod da ih danas sa njihovim profesorima i direktorom škole, primi član Gradskog veća prof. dr Miroljub Ivanović. On im je čestitao u ime gradonačelnika Valjeva dr Slobodana Gvozdenovića i ukazao da im se kao osvajačima republičih i međunarodnih takmičenja, otvaraju mogućnosti stipendiranja iz budžeta grada Valjeva.

„Grad Valjevo je povećao izdvajanja za stipendije učenica koje se sada kreću od 5.500 za osnovce do 11.000 dinara mesečno za studente u inostranstvu“, rekao je prof. dr Miroljub Ivanović.

Foto: Željko Bošković

Direktor tehničke škole Branko Goloskoković je zadovoljan uspehom svojih učenika, ali i radom profesora. Naročito je ponosan na balkansko prvenstvo osam zemalja „Balkan junior“, koje je održano u Ohridu i gde su Valjevci u ekipnom plasmanu bili prvi. On je istakao da su dva učenika Nemanja Divnić i Marko Delić, kojima su bili mentori Goran Mićović i on lično, opravdali očekivanja i ostvarili značajan rezultat na takmičenju na kome se odmeravaju znanja učenika tehničkih škola iz Bugarske, Turske, Crne Gore, Slovenije, Rumunije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije.
Direktor škole je naročito izdvojio uspeh na takmičenju iz srpskog jezika, jer Tehnička škola kao stručna tehnička škola, nije prirodno orijentisana ka društvenim naukama.

Aleksandra Gavrić, profesorka srpskog jezika je prezadovoljna što i Tehnička škola ima učenika koji je ostvario sjajan rezultat na takmičenju iz srpskog jezika, a to je Bojan Milivojević, koji je osvojio treće mesto na republičkom takmičenju.

„Tu nijanse odlučuju da li će biti prvo, drugo ili treće mesto. Luka Popović i Matija Pavić su takođe učestvovali na ovom takmičenju. Nadam se da će i druga deca krenuti njihovim putem, pa ćemo imati više zainteresovanih iduće godine, jer su videli da mogu ravnopravno da se takmiče sa učenicima gimnazija i filoloških gimnazija“, rekla je profesorka srpskog Aleksandra Gavrić.

Foto: Željko Bošković

O mladom rvaču Strahinji Đermanoviću, već se čulo i van granica našeg grada. Ovaj učenik četvrte godine Tehničke škole je postao reprezentativac Srbije u rvanju i očekuje ga Evropsko prvenstvo u Španiji. On je proglašen i za najboljeg mladog sportistu grada Valjeva, a tome su prethodili uspesi u juniorskom takmičenju, jer je postao prvak Srbije, kao i osvajanje dve bronzane medalje u seniorskoj konkurenciji.

Ipak, Tehnička škola u Valjevu je specijalizovana za obrazovanje učenika elektrotehničkog smera i programiranja, a za uspehe njenih đaka je zaslužna profesorka na ovim predmetima Vesna Martinović. Ona je posebno ukazala na Arsena Arsenovića, učenika druge godine, koji je školovanje započeo sa velikim predznanjem iz programiranja i za koga ćemo sigurno čuti i u budućnosti. Takođe, ona je ukazala i na značajan uspeh Vukašina Grbića, koji je iako prvi razred, u jakoj konkurenciji, koju čini veliki broj učenika Elektrotehničke škole „Nikola Tesla“ iz Beograda, osvojio deseto mesto.

Foto: Željko Bošković

Tehnička škola uveliko primenjuje dualni sistem obrazovanja i već tri godine školuje operatere mašinske obrade, pa su kao potvrda dobrog rada došli i rezultati na republičkom i regionalnom takmičenju, kojima se pohvalio Goran Pešić, nastavnik praktične nastave. On je istakao uspeh učenika u Čačku, na regonalnom takmičenju u obradi metala, u okviru zanimanja za bravare, gde je Marko Krstić osvojio drugo mesto i plasirao se na takmičenje u Novom Sadu, gde su se još takmičili i strugar Uroš Lukić i glodač Ilija Pavić. S obzirom na to da se dosta firmi, među kojima je puno i stranih kompanija interesuje za kvalitetne zanatlije, školama se nude stupendije za obrazovanje baš ovih profila, te je uspeh u ovom delu veoma značajan za promociju Tehničke škole u Valjevu, kao škole koja školuje kvalitetne zanatlije.

Uspeh nije izostao ni u takmičenju mašinskih škola, a profesor Micko Lepojević je rekao da je jedan od razloga što Tehničku školu u Valjevu svake godine upisuju sve bolji učenici.

Foto: Željko Bošković

Tehnička škola u Valjevu ima zatvoreni bazen, pa su se nizali uspesi i na plivačkim takmičenjima, ali i iz streljaštva, tako da je ovo dokaz da Valjevo može biti zadovoljno kako se radi u Tehničkoj školi u Valjevu, što je i prepoznalo rukovodstvo grada Valjeva i priredilo prijem za najbolje đake i njihove profesore.

S.R.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *