Sportske igre mladih u Valjevu

Sportske igre mladih održane su danas u Valjevu, u prisustvu preko tri hiljade učenika, njihovih roditelja i nastavnika u valjevskoj Hali sportova. U deset disciplina: mali fudbal, odbojka, basket, rukomet, atletika, tenis, stoni tenis, šah i između dve vatre takmičili su se učenici valjevskih škola, a pobednici su se plasirali na državno prvenstvo u Beogradu, dok će najbolji u Srbiji predstavljati našu zemlju na finalnom takmičenju u Splitu.

Sportske igre mladih u Valjevu podržali su gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović sa saradnicima, a ovom prazniku sporta u našem gradu je prisustvovala je Ivana Jovanović, predsednica Dunav osiguranja Sportskih igara mladih Srbije.

Gradonačelnik Valjeva je poručio mladim takmičarima da primeri uspešnih jigoslovenskih sportista poput Dušana Novokmeta i Mihajla Počeka, koji su svoje uspešne karijere započeli na sličan način, mladima budu podstrek da se bave sportom.

„Vi ste budućnost Srbije i grad Valjevo iz tog razloga ulaže dosta u sport i podržava sve inicijative da se mladi što više bave sportom“, rekao je gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović.

Ivana Jovanović, predsednica Dunav osiguranja Sportskih igara mladih Srbije je poručila mladima da poštuju fer plej, da budu tolerantni i da čestitaju protivnicima na pobedi, kao i da dostojanstveno podnesu poraz.

„Karavan radosti i prijateljstva iz Valjeva šalje olimpijsku poruku: „Važno je učestvovati“ i želim vam puno uspeha u takmičenju“, rekla je Ivana Jovanović.

Foto: Željko Bošković

Milan Gajić, odbornik u Skupštini grada Valjeva i prijatelj igara u Valjevu je rekao da je grad Valjevo podržao današnju manifestaciju, na kojoj je učestvovalo 1500 učenika.

Iz Valjeva je danas poslata lepa slika brojnih mladih ljudi koji se bave sportom, u okviru Sportskih igara mladih, manifestacije koja se u našoj zemlji održava 6. put i koju je podržao predsednik Republike Aleksandar Vučić, Vlada Srbije, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Savez za školski sport Srbije.

Ovu plemenitu akciju, koja se već 23 godine organizuje u Hrvatskoj, a 9 godina u Bosni i Hercegovini, podržali su i brojni sponzori.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *