Miting “Budućnost Srbije” u Beogradu, prvo koncert pa politika

Ispred Narodne skupštine, u okviru kampanje „Budućnost Srbije“, biće održan skup sa kojeg će predsednik Srbije i lider SNS-a Aleksandar Vučić pozvati građane da se ujedine oko svih važnih pitanja za državu i narod.

Vučić je pozvao na jedinstvo, jer kako je ranije rekao, borba za srpske interese, posebno na KiM, ali i u celom regionu, od presudnog je značaja.

Skup, na kome se očekuje ogroman broj građana, zvanično bi trebalo da počne u 18 časova, a kako saznajemo pre predsednika Vučića građanima će se obratiti i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik, ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto, premijerka Srbije Ana Brnabić, šef srpske diplomatije Ivica Dačić i jedan od heroja sa Košara, penzionisani potpukovnik Dragutin Dimčevski.

Predsednik Vučić je pozvao, kako je rekao, normalnu i pristojnu Srbiju da se danas okupi za budućnost zemlje.

„Da pozovemo građane na ujedinjenje, a ne političke partije, jer to ne bi bilo dobro za demokratiju“, rekao je juče Vučić posle sastanka sa Srbima koji su peške stigli sa KiM u Beograd na miting.

Zvaničnom delu mitinga prethodiće dvosatni koncert Ace Lukasa i „Riblje čorbe“, a posle obraćanja zvaničnika, skup, kako je najavljeno, biće završen koncertom Olivera Mandića.

Postavljanje bine ispred zgrade parlametna počelo je još u sredu ujutru, a očekuje se, da će to biti jedan od najvećih političkih skupova u Srbiji u poslednjih 50 godina.

Proređen saobraćaj, pešaci „osvojili“ centar

U centru Beograda, gde će danas biti održan skup u okviru kampanje „Budućnost Srbije“, vlada atmosfera nalik nekadašnjim prazničnim, prvomajskim na primer, danima.

U gradu je, naime, primetan manji broj vozila, a veći broj pešaka, a manje saobraćajne gužve su samo u ulicama u kojima se izvode radovi, poput Karađorđeve.

Sa razglasa, na bini postavljenoj ispred Skupštine Srbije, pušta se muzika, koja se čuje širom centra, a građani koriste lep dan za šetnju kroz gradske ulice zatvorene za saobraćaj.

Do ponoći će biti zatvorene ulice oko Skupštine Srbije – Trg Nikole Pašića, Dečanska, od Trga Nikole Pašića do Terazijskog tunela, i Vlajkovićeva od Kosovske do Dečanske.

Posle podne se očekuje dolazak velikog broja ljudi iz cele Srbije, koji će prisustvovati skupu na kojem će govoriti predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijerka Ana Brnabić, šef srpske diplomatije Ivica Dačić, ministar inostranih poslova Mađarske Peter Sijarto, i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik, kao i penzionisani potpukovnik, heroj sa Košara, Dragutin Dimčevski.

S.R.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *