Ne radi video-nadzor na saobraćajnicama u Valjevu

Učesnici u saobraćaju u Valjevu više od dva meseca ne znaju da li ih snimaju kamere za detektovanje saobraćajnih prekršaja. U narednih mesec dana trebalo bi da bude završena nabavka i instaliranje nove opreme na koju će biti povezano šesnaest kamera na šest lokacija.

Za automatsku kontrolu saobraćaja u Valjevu koristilo se deset kamera. Prestale su da rade zbog „preopterećenosti” servera koji obrađuje snimke.

Novih šest kamera na prilazima gradu postavljeno je sredinom 2018. i nisu uvezane u sistem video-nadzora. Radile – ne radile utiču na ponašanje učesnika u saobraćaju.

Od naplaćenih kazni za saobraćajne prekršaje, Grad je izdvojio 3.600.000 dinara za nabavku novog servera, na koji će biti priključeno svih 16 kamera.

„Ja mogu da kažem da je završena javna nabavka, da je ugovor potpisan i da će u doglednom periodu proraditi kamere, odnosno automatska kontrola saobraćaja na ovim lokacijama gde su one i postavljene. I sigurno ćemo imati detektovanje saobraćajnih prekrašaja: prekoračenje brzine kretanja i prolazak kroz crveno svetlo”, objašnjava Dobrosav Janković, član Gradskog veća zadužen za bezbednost saobraćaja.

Na prometnoj raskrsnici u centru Valjeva, osim prolaska kroz crveno svetlo, evidentira se i nepoštovanje zaustavne linije, odnosno ometanje pešaka na prelazu.

Video-nadzor će, kako se planira, biti u funkciji za tridesetak dana. U ovoj godini očekivana svota u gradskom budžetu od naplate saobraćajnih prekršaja je oko 35 miliona dinara.

U popravku i izgradnju saobraćajnica trebalo bi da bude uloženo dvadeset miliona dinara, nabavljeno 1.000 auto-sedišta za novorođene Valjevce i dva motocikla sa opremom za Saobraćajnu policiju.

 

Izvor: RTS

1 Komentar

  1. Vlada
    March 11, 2019 - 8:50 am

    Riknule kamere, dosta su pljačkali narod! Daće Bog da udari grom u njih i sve popali!

    Reply

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *