Prijem za odbojkašice “Srbijanke”

Povodom postignutih izvanrednih rezultata u dosadašnjem toku takmičenja, pionirke Odbojkaškog kluba „Srbijanka“ i trenera danas je u sali Gradskog veća primio član Gradskog veća, prof. dr Miroljub Ivanović.

ok srbijanka 2
Prijem za odbojkašice “Srbijanke” © Željko Bošković

Prof. dr Ivanović je ovom prilikom podsetio javnost na postignute rezultate OK „Srbijanka u poslednje četiri godine:

„Prilika je da podsetimo javnost na vaše rezultate u poslednje četiri godine. Vi ste za četiri godine promenili četri ranga takmičenja, napredovali ste uvek u viši stepen takmičenja, a to je od izuzetnog značaja za grad Valjevo i valjevski sport. Posebno treba istaći da od ukupno 20 devojčica u ekipi, čak 16 je iz Valjeva što je pravi primer selekcije u sportu, jer u našim klubovima znaju da treniraju i takmiče se i stranci. Značajno je istaći da od ukupno 18 odigranih utakmica, svih 18 je dobijeno sa samo dva izgubljena seta. Takođe treba istaći da je odigrano i šest prijateljskih utakmica sa jakim sportskim protivnicima i ostvareno svih šest pobeda.”

Ivanović je uputio čestitke i igračicama i treneru i podsetio da gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović kao i Gradsko veće vode računa o mladim ljudima kroz stipendiranje učenika i studenata.

“Pored toga što ste vrhunski sportisti, vi ste i odlični đaci, a pretpostavljam da među vama ima i vukovaca. Na čelu sam Komisije za stipendije i u dogovoru sa gradonačelnikom predložićemo za sledeću školsku godinu da nosioci stipendija budu i sportisti, baš vi sportisti koji osvojite jedno od prva tri mesta na državnom prvenstvu, bilo da ste pioniri, bilo juniori ili seniori. To je jedna novina, tako da računajte na to, a stipendije se kreću u zavisnosti da li je osnovna, srednja škola ili fakultet od 6 do 12.000 dinara. Grad daje stipendije odličnim učenicima, a od sledeće godine će davati i sportistima uz uslov da ste odlični učenici i imate prosek 4,50. U poslednje četiri godine na zvaničnim sportskim takmičenjima vi ste prvaci regiona bez izgubljene utakmice, a dve godine ste bili učesnici i međunarodnih takmičenja u Italiji (2017. i 2018). Nadamo se da ćete od jeseni dobiti priliku da trenirate u najmodernijoj sali nove škole u Brđanima“, istakao je prof. dr Miroljub Ivanović.

mile rakic
Mile Rakić © Željko Bošković

Predsednik Komisije za sport grada Valjeva, koji je i odbornik u Skupštini grada Valjeva Miodrag Lazić se obratio prisutnima sledećim rečima:

“Ovo je pravi put kojim vi idete za dostizanje pravih vrednosti. Bez rada nema ni rezultata, a do ovog vrha neki stignu brže, a neki kasnije, ali bez rada nema ništa. Oni koji nisu radili nikada, nisu ni bili na vrhu. Morate stalno da imate taj san u glavi“, istakao je Lazić. Na kraju im je uputio čestitke na dosadašnjim postignutim rezultatima.

Trener Mile Rakić se zahvalio na srdačnom prijemu i istakao da su odbojkašice to svojim radom i rezultatima zaslužile i da će im to mnogo značiti u daljem radu i takmičenjima.

„Trudićemo se da Valjevo vratimo tamo gde je nekad bilo u odbojci, a klub će nastaviti ka uspesima“, istakao je trener Rakić.

Reprezentativka Jelena Mašić, koja igra za pet selekcija u ime odbojkašica se zahvalila na današnjem prijemu.

ok srbijanka 3
Prijem za odbojkašice “Srbijanke” © Željko Bošković
ok srbijanka 4
Prijem za odbojkašice “Srbijanke” © Željko Bošković

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *