Valjevo predstavilo svoju turustičku ponudu na 41. Sajmu turizma

Na 41. Međunarodnom sajmu turizma koji se do nedelje održava na beogradskom Sajmu, Valjevo se predstavlja na štandu Turističke organizacije Valjeva (TOV). Na lepo opremljenom i dobro pozicioniranom štandu, brojnim posetiocima Sajma, predstavljaju se prirodne lepote Valjeva i okoline i turistička ponuda. Osim TOV, predstavljaju se i hoteli „Divčibare“, „Heba“ i vila „Plamenac“.

U prva dva dana Sajma turizma, valjevski štand su obišli brojni posetioci, a među njima su bili i predstavnici važnih institucija, ambasada (zamenik ambasadora Rusije), mediji (Jasmina Nikitović-Stojičić, urednica emisije “Znanje-imanje na RTS-u), Valjevci koji žive u Beogradu, poslovni ljudi iz raznih branši i mnogi drugi. Drugog dana Sajma, štand TOV je posetio član Gradskog veća prof. dr Miroljub Ivanović. Sa direktorkom TOV Anom Marković je razmenio utiske o ovogodišnjem nastupu Valjeva i razgovarao sa uticajnim gostima.

Prof. dr Miroljub Ivanović i Ana Marković © Željko Bošković

„Gradsko veće grada Valjeva, na čelu sa gradonačelnikom dr Slobodanom Gvozdenovićem, ozbiljno razmišlja i odgovorno ulaže sredstva u turizam. Težište politike Gradskog veća u ovoj godini je destinacija Divčibare. Urađen je put do Bogdanovića brda i najveći broj radova na infrastrukturi na Divčibarama, od asfaltiranja puteva, do izgradnje vodovoda i kanalizacije. Grad će uložiti i značajna sredstva u kulturno-istorijski kompleks u Brankovini. Planiramo da uradimo put, u držini od 2 kilometra da bi brojni posetioci, oko hiljadu autobusa, moglo što lakše da dođe u Brankovinu. Nećemo zapostaviti ni verski turizam“, rekao je prof. dr Miroljub Ivanović.

valjevo sajam turizma 2
Valjevo na Sajmu turizma © Željko Bošković

Prof. dr Miroljub Ivanović i odbornik Skupštine grada Valjeva Miloš Kovačević obišli su i štand uspešne valjevske firme za proizvodnju nameštaja „ANIMO“, gde su od vlasnika firme Slavoljuba Andrića informisani o dosadašnjem poslovanju i planovima ove firme koja se pozicionirala kao ozbiljan proizvođač nameštaja u Srbiji i šire. Firma „Animo“ je na 56. Međunarodnom sajmu nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije u novembru 2018. godine, nagrađena „Zlatnim ključem“ u kategoriji OUTDOOR nameštaj.

sajam turizma
Miloš Kovačević © Željko Bošković

Na Beogradskom sajmu, od 21. do 24. februara posetioci će moći da pogledaju ponudu 1200 izlagača, koji su ove godine okupljeni na Sajmu turizma, pod sloganom „Leto je bliže nego što mislite“.

valjevo sajam turizma 1
Valjevo na Sajmu turizma © Željko Bošković

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *