Radnici JKP “Vidrak” odgovorili snežnim padavinama

Zbog snega koji je u Valjevu tokom prethodnih dana padao neprestano više od 24 časa, radnici Javnog komunalnog preduzeća “Vidrak” su, pored raspoložive mehanizacije i ručno čistili sneg. Oni su u petak tokom ranih jutarnjih časova lopatama čistili pešačke prelaze, trotoare na mostovima i gradske trgove, dok su mašine za čišćenje snega taj posao obavljale duž gradskih ulica.

Pored radnika Vidraka, na ulici smo zatekli i direktorku JKP “Vidrak“ Valjevo, Jelenu Kalat, kakva je dinamika i koji su prioriteti čišćenja grada.

jelena kalat 2
Jelena Kalat, direktorka JKP “Vidrak” Valjevo © kolubarski.info

„Sve ekipe Vidraka su na terenu, uključujući ekipe ulica, “Zelenila” kao i parking službe. Prioriteti su mostovi, pešački prelazi, ulice pre svega. Imamo veliku pomoć Grada, gradonačelnika i svih gradskih službi. U narednih nekoliko dana i kada prestane sneg da pada, imaćemo dosta posla jer treba sve ovo očistiti i pripremiti se za doček Srpske Nove godine. Ovde na Gradskom trgu postavićemo jedan veliki balon gde će biti industrijska so za posipanje kritičnih mesta. Potrudićemo se da na jedan efikasan način raščistimo sneg što pre da ne bi bilo posledica po građane”, rekla je Jelena Kalat i dodala da je radnicima Vidraka znatno olakšan posao u odnosu na period od pre nekoliko godina zahvaljujući novoj mehanizaciji.

“Mehanizacija je ključna u ovim uslovima. Pre svega, bob-ketovi i rajderi koji čiste sneg. Pre nekoliko godina radnici Vidraka su sve ovo morali da rade ručno, tako da nam je sada dosta olakšan posao. Planiramo da u toku ove i sledeće godine poboljšamo mehanizaciju, da budemo još bolji i još spremniji“, naglasila je direktorka Kalat.

jkp vidrak ciscenje snega 1

jkp vidrak ciscenje snega 2
Radnici JKP “Vidrak” Valjevo na terenu © kolubarski.info

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *