U subotu počinje ski sezona na Divčibarama

Ski staza „Crni vrh” u okviru Divčibare Ski Resorta biće otvorena za posetioce u subotu 29. decembra, dok će radno vreme skijališta biti svakog dana od 9 do 16 časova.

Ski staza „Crni vrh“ duga je 850 metara sa visinskom razlikom od 180 metara. Poseduje dvosednu žičaru kapaciteta 1200 skijaša na sat. Ova staza po međunarodnoj kategorizaciji ima oznaku “crvena” i namenjena je veštijim skijašima.

U dnu staze nalazi se ski poligon u okviru kojeg će raditi ski škola za decu i odrasle. Cena individualnog časa je 2.400 dinara, dok će cena časa za grupe od pet osoba biti 1.100 dinara po osobi.

Na stazi će raditi objekat za iznajmljivanje opreme, a dežuraće zdravstvena služba i Gorska služba spasavanja Srbije. Od ove sezone ugostiteljski objekat koji se nalazi na stazi, u hladnijim danima će biti prekriven i imaće širok izbor hrane i pića.

divcibare ski resort (2)

Cena jednodnevne karte kretaće se u rasponu od 1.100 do 1.400 dinara, a poludnevne od 800 do 1.000 dinara. Za ski kartu od 6 dana cena se kreće od 6.000 do 7.300 dinara, dok je cena ski pass-a za 10 dana u sezoni od 8.400 do 10.500 dinara. Besplatna vožnja važi za decu uzrasta do 5 godina.

Na stazi je u funkciji sistem za veštačko osnežavanje koji broji pet topova i dve žirafe, a zahvaljujući njemu očekuje se trajanje ski sezone i tokom marta.

Zbog svoje blizine velikim gradovima Divčibare je mesto na koje je atraktivno doći čak i na dan. Osim iz okolnih mesta i gradova najveća poseta skijaša i bordera očekuje se iz Beograda, Novog Sada, Šapca, Obrenovca, Čačka i Loznice.

Više informacija zainteresovani mogu pronaći na sajtu www.divcibareskiresort.com

divcibare

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *