Rukometašice ŽRK „Meatalac 2015“ na prijemu kod gradonačelnika

Rukometašice ŽRK „Metalac 2015“ Valjevo osvojile su Kup Centralne Srbije pobedivši u finalu super B ligaša ORK „Beograd“ i samim tim ostvarile najveći uspeh od svog osnivanja. Gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović primio je danas zlatne Valjevke i čestitao na izuzetnom uspehu. Prijemu su prisustvovali odbornici u Skupštini grada Milan Gajić i Milorad Lazić.

„Čestitam ŽRK „Metalac 2015“ Valjevo na velikom uspehu koji je ostvario pobedom u Kupu Centralne Srbije i plasmanom u četvrt finale Kupa Srbije, što je izuzetno veliki uspeh i velika nagrada za sam grad. Klub postoji od 2015. godine i lično sam dobro informisan o uspesima a isto tako i o namerama da iduće godine klub uđe u najveći rang takmičenja. Grad i ja kao gradonačelnik pružićemo veću pomoć što se tiče sredstava koja izdvajamo budžetom za sport. Hvala vam što ste dostojno reprezentovali grad jer grad bez sportskih uspeha ne može da živi a ove godine ste vi postigli najveći uspeh“, rekao je gradonačelnik.

Dušan Novokmet, trener i vođa ove mlade uspešne ekipe konstatovao je da se rukomet vraća na sportsku scenu Valjeva i da će klub nastaviti ovim putem ka većim uspesima.

„Kao trener sam jako ponosan, što smo za nepune tri i po godine od osnivanja kluba stigli do ove pobede i plasirali se među osam ekipa u Srbiji. Stvorili smo jednu bazu od 30-40 mladih devojčica a imamo i 18 prvotimki. Radimo u jednoj zdravoj sredini i izuzetno je zadovoljstvo biti u ovakvom klubu. Dokaz da samo na pravom putu govori to da nam svakodnevno pristižu mlade igračice i da nam se povećava broj publike. Želim da se zahvalim gradonačelniku dr Slobodanu Gvozdenoviću, Milanu Gajiću i Novki Savić, koja je sve ovo pokrenula, a mi ćemo se truditi da opravdamo njihovu podršku“, istakao je Novokmet.

Novka Savić, predsednik ŽRK „Metalac 2015“ i inicijator ponovnog osnivanja kluba dodala je da se u klubu radi timski u svim segmentima, od uprave preko trenera do samih igračica i da je upravo timski rad razlog za postizanje dobrih rezultata.

Trener mlađe kategorije, Ljiljana Novokmet pozvala je sugrađane da podrže klub u veoma bitnoj utakmici, drugog decembra, protiv RK „Beograd“ koja će odlučiti prvaka jesenjeg dela lige. Takođe je najavila predstojeći turnir u Podgorici, na kome će rukometašice opravdati podršku Grada i pokazati svoj talenat i rad.

 

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *