Ovčarska izložba i Festival jagnjećeg pečenja u Pričeviću

Ovogodišnja, 13. Ovčarska izložba u Pričeviću okupila je 35 izlagača iz valjevskog kraja, sa 264 izložena grla ovce sjeničke rase. Žiri u sastavu dr Cvijan Mekić, profesor Poljoprivrednog fakulteta u Zemunu, dr Radosav Vujić iz Poljoprivredne stručne službe Valjevo i dr Nevena Maksimović, iz Instituta za stočarstvo odlučio je da je apsolutni šampion izložbe Marko Perić iz Gunjaka.

U okviru ove manifestacije, održan je i 2. Festival jagnjećeg pečenja i takmičenje u spremanju gulaša od jagnjećeg mesa, koji su ocenjivali kuvar Milomir Simić, u ime Asocijacije šefova i kuvara Srbije Miloš Čolić i Slavan Batoćanin, kralj duvan čvaraka. Za najbolje je proglašeno pečenje Zorana Boškovića. Drugo mesto je osvojila ekipa iz Popučaka, a treće mesto Knjigovođe iz Valjeva. U spremanju gulaša od jagnjećeg mesa, najbolji je Borivoje Dragojević, drugo mesto Miki trejd, a treće mesto Milovan Stepanović.
Organizatori ove manifestacije u Pričeviću, koja je ove godine okupila rekordan broj izlagača i posetilaca su preduzeće „Agrorazvoj- valjevske doline“, Poljoprivredna stručna služba Valjevo i MZ Pričević, a generalni pokrovitelj je grad Valjevo.

Na Festivalu jagnjećeg pečenja učestvovalo je 55 ekipa, a procena organizatora je da se pojelo oko 300 jaganjaca.
Gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović je otvorio manifestaciju, zahvaljujući se svima koji su došli.
„Pričević je uvek bilo mesto gde se dobro jagnjeće pečenje probalo, i ovde kod Vula i kod Branke u kafani i redom svugde ko god je držo kafanu u Pričeviću, znalo se da je dobro jagnjeće pečenje i pre 10, 20, 30 i 50 godina.

Želim da ova manifestacija protekne u najboljem redu i da naravno oni koji su najbolji i pobede, ali bitno je da što više ljudi učestvuje i da ovo postane tradicija i još jedan doprinos Grada da osveži ili pospeši poljoprivrednu proizvodnju.
Grad je stao iza ove manifestacije i želim vam prijatno popodne i dobru zabavu i neka najbolji pobedi“, rekao je gradonačlnik Gvozdenović.

Posetioci su obilazili brojne paviljone, na kojima su se predstavljali Turistička organizacija Valjeva, ali i brojni sponzori manifestacije i ostali izlagači hrane i pića.
U zabavnom programu su učestvovala kulturno umetnička društva iz Valjeva „Abrašević“, „Gradac“ i „Krušik“, učenici OŠ „Ilija Birčanin“ Stave-istureno odeljenje u Pričeviću, frulaši i pevači.

REZULTATI OVČARSKE IZLOŽBE
Apsolutni šampion Marko Perić iz Gunjaka.
STARIJE OVCE
Šampion- Vladan Nestorović, Joševa
1. Slobodan Gavrilović, Degurić
2. Miloš Milivojević, Degurić
3. Obrad Kostadinović, Ravnje
STARIJI OVNOVI
Šampion – Kosta Andrić, Dragodol
1. Milena Dobrašinović, Lelić
2. Mirko Simić, Bobova
3. Obrad Kostadinović, Ravnje
MLAĐE OVCE
Šampiom – Darko Anđelić, Lopatanj
1. Milena Dobrašinović, Lelić
2. Rade Živanović, Osečina
3. Aleksandar Savić, Donje Leskovice
MLAĐI OVNOVI
Šampion – Aleksandar Stanović, Valjevska Kamenica
1. Rade Živanović, Osečina
2. Zoran Petrović, Pričević
3. Miloš Tadić, Valjevska Loznica
DVISKE
Šampion – Kosta Andrić, Dragodol
1. Dragan Ranković, Gola Glava
2. Nebojša Birčanin, Suvodanje
3. Goran Nenadović, Gunjaci
DVISCI
Šampion – Slobodan Gavrilović, Degurić
1. Dragoljub Davidović, Lukavac
2. Dragan Ranković, Gola Glava
3. Čedomir Đurđević, Rađevo selo

1 Komentar

  1. Gruja
    September 22, 2018 - 12:53 pm

    Bio vam pocuta

    Reply

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *