Počela izgradnja stanova za izbeglice u Ubu

Potpredsednik Vlade Republike Srbije Ivica Dačić prisustvovao je polaganju kamena temeljca za 20 stanova za interno raseljena lica iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine čime je, kako je rekao da Srbija potvrđuje da vodi politiku solidarnosti i razumevanja za sve teškoće sa kojima su raseljena lica suočena.

Kamen temeljac je položio ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, zajedno sa predsednikom opštine Ub Darkom Glišićem. Kako je najavljeno, izgradnja zgrade sa 20 stanova,  trebalo bi da bude završena u junu sledeće godine. Vrednost radova je  415.690 evra, a izvođač je ubski „Građevinar“.

Rešavanje stambenog pitanja je važno, ali predstavlja samo jedan važan aspekt kvaliteta života u novoj sredini. Lokalne samouprave imaju posebnu ulogu na polju pomoći integracije izbeglih lica u njihovim sredinama.Sa ponosom ističem da su sve lokalne samouorave u Srbiji, uključujući Ub i Kolubarski okrug, demontrirale solidarnost i pomogle u borbi sa nedaćama života u izbeglištvu“, rekao je Dačić.

Pored zgrade sa 20 stanova, na ubskom području je kupljeno 17 seoskih kuća za smeštaj raseljenih lica, vrednih 187.000 evra, a u toku je realizacije podele građevinskog materijala, vrednog 180.000 evra, istekao je Dačić.

 

Kolubarski.info

1 Komentar

  1. Gruja
    September 11, 2018 - 5:14 pm

    Sve za Ub a Valjevo?

    Reply

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *