Posle 25 godina, otvorena sportska hala u Mionici

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je, na otvaranju sportske hale u Mionici, najmodernije u Zapadnoj Srbiji, da je cilj da ta sala bude prepuna dece i da moramo da gradimo nove hale. Ta hala otvorena je posle 25 godina.

„Deca će ovde moći da treniraju, da se razviju u sportskom duhu, da hudu šampioni, da nauče kako se sportski gubi…“, rekao je Vučić i dodao da je u halu uloženo 130 miliona, od čega je 50 miliona izdvojila vladina Kancelarija za javna ulaganja, a ostalo je uložila opština Mionica.

Kako je rekao, nova hala ima FIBA i IHF sertifikate i u njoj će se igrati međunarodne utakmice, a građani tog kraja moći će da navijaju za Srbiju.

„Hvala vam, ovo nije kraj. Kada sam tri – četiri godine dolazio u Mionicu, malo ko mi je verovao kada sam govorio da ozbiljno i odgovorno radimo i da ćete imati veće plate i penzije. Imaćete pre kraja godine veće plate i penzije, one će se iz godine u godinu poevćavati, javni dug će da pada, a čuvaćemo mir i stabilnost“, poručio je Vučić.

Nemamo dece „za bacanje“, upozorio je predsednik i dodao da želi da u Srbiji bude više dece, te da se u tom cilju i sprovode mere populacione politike, koje će biti i pojačane.

mionica aleksandar vucic 4

„Hoćemo da ova sala bude prepuna dece i da moramo da gradimo nove hale“, rekao je Vučić.

Istakao je da je hala u Mionici bila opasnost za prolaznike, da je 1993. godine počela njena izgradnja, ali je ostavljena van svake namene, a da je 2017. pokrenuta je njena izgradnja i renoviranje.

Naveo je i da želi da obiđe svako mesto u Mionici, da se više uradi za Vrujce, da “Mišićevi dani” žive bolje nego ranije, da se deci u tom kraju obezbedi budućnost, a za to je, podvlači, potreban naporan rad.

Kako kaže, zadovoljan je kako Mionica radi sa vladom i državom, ali da mora još da se radi, još ulica, da se obezbedi dodatni posao za mlade.

“Za dve – tri godine u Mionici je urađeno više ozbiljnih projekat nego u prethodnih 30 godina. To smo mogli samo uz vas i vašu podršku. Zbog vas, ozbiljnih i odgovornih ljudi, koji ste verovali u rad, a ne u nerad, koji ste verovali onima koji vam nisu obećavali kule i gradove, ali su ispunjavali ono što obećaju…”, rekao je Vučić.

mionica aleksandar vucic 2

Naznačio je da bez te podrške građana Srbije ne bismo stigli do Pekinga, Moskve, Londona, Brisela, Vašingtona.. gde predtavlja Srbiju onako kako je predstavlja.

“Sutra idem u Pariz, prekosutra u Brisel, ali mi je važno da pre toga odem Mionicu, Vrnjačku banjo, jer sve što radimo – radimo zbog vas, zbog naše dece”, poručio je predsednik Srbije.

Deci je poručio da, šta god ima govorili, nema lakog uspeha, već da se do svega stiže teškim radom. “Molim vas da radite više, snažnije, da se borite, da nas učinite ponosnim, da iz ove hale izađu šampioni”, zamolio ih predsednik.

Vučić je od domaćina dobio rukometni ders, na kojem piše “VUČIĆ 1” i loptu, koju je predao jednom dečaku da, kako je rekao, još više trenira i bude još bolji.

Mionica je dobila modernu sportsku dvoranu koja će, između ostalog, biti i Nacionalni trening centar rukometaša. Ukupna površina hale je 2.900 metara kvadratnih, a maksimalni kapacitet je oko 2.800 ljudi.

Vrednost radova je 113,7 miliona dinara, od čega je Ministarstvo omladine i sporta opredelilo 44 miliona dinara, dok je ostatak finansijskih sredstava obezbeđen iz budžeta opštine Mionica.

Nedovršena hala sportova bila je ruglo Mionice i prošlog leta dogovor o završetku hale postigli su Ministarstvo omladine i sporta, Rukometni savez Srbije i lokalna samouprava. Dogradnja je počela krajem prošle godine, što je za Mionicu bio najznačajniji infrastrukturni projekat.

Nove investicije u Srbiji, smišljeno i planski

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je nova ulaganja širom Srbije i nove investicije, i da svi rade i daju sve od sebe kako bi se investitori doveli u svaki deo Srbije i da se na tome planski i smišljeno radi.

Vučić je to rekao odgovrajući na pitanja novinara nakon otvaranja sporstek hale u Mionici i naznačio da se naravno ne može očekivati da investitori isto ulažu u Beograd kao u Novi Sad, ali da se namerno i smišjjeno ulaže u sva mesta u zemlji.

On je ukazao na fabrike i investicije u Kruševcu, Kraljevu, Leskovcu, Vranju, Čačku… šest fabrika u Nišu, ali istakao i značaj autoputeva i brzih saobraćajnica koje se grade i koje će dramatično pomoći u tom prvacu, bržeg dolaska inevsttora i razvoja.

Kako je rekao ulagaće se i dalje u sportske objekte i u tom smislu ukazao na izgradnju Nacioonalnog stadiona u Beogradu istakavši da ćemo se tada, kada se završi, kandidovati ne samo za organizaciju Super Kupa ili Lige Evrope već i za domaćinstvo finala Lige Šampiona.

Dodao je i da je sa Crvenom Zvezdom, Partizanom, Vojvodinom i Radnuičkcim dogoveran pomoć od 35 miliona evra ukupno za obnove i modernizacije stadiona.

mionica aleksandar vucic 3

mionica aleksandar vucic 1

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *