Koncert „Život – svita za kamerni orkestar, hor i solistu“

U Velikoj sali Centra za kulturu Valjeva će u sredu, 4. aprila, sa početkom u 20 časova biti održan koncert „Život – svita za kamerni orkestar, hor i solistu“, kompozitora Vladimira Puhalca.

U pitanju je vokalno-instrumentalno delo klasičnog pristupa narodnoj muzici. Muziku starije i novije tradicije u ambijentalnom aranžmanu, najlepše narodne pesme iz Istočne i Južne Srbije, sa Kosova i Metohije, kao i bosanske sevdalinke izvešće valjevski muzičari – solo pevač Marko Tomić, gudači – bivši i sadašnji učenici iz Srednje muzičke škole „Živorad Grbić“ Pavle Čanić, Sofija Živić, Bojana Vujić, Milena Urošević, Nevena Lukić, Danica Rašković Krunić, Nikola Savić, flautistkinja Mina Radić, gitarista Zoran Siriški, na perkusijama Miodrag Pešić, Omladinski hor „Abraševića“ i uz klavirsku pratnju Vladimira Puhalca.

Puhalac je kompozitor mlađe generacije, muzički producent, pedagog i koosnivač pravca „musicavista- vizuelna muzička interpretacija“. Trenutno živi u Oslu u Norveškoj gde komponuje i izvodi vokalno-instrumentalna dela iz oblasti klasične, duhovne i etno muzike.

Na velikom koncertu koji očekuje Valjevce u sredu, u Centru za kulturu, talentovani muzičari iz našeg grada će prirediti nezaboravno veče ispunjeno kvalitetnom tradicionalnom muzikom.

Valjevo je među prvim gradovima gde će kreativni muzičari publici predstaviti svoj doživljaj spoja narodne i klasične muzike, a nakon našeg grada gostovaće u brojnim gradovima u Srbiji.

Ulaz na koncert je slobodan!

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *