Predsednik Vučić o hapšenju Đurića: Brutalna provokacija od strane Prištine

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je večeras da je Priština preduzela danas brutalni čin bezumlja i najteži kriminalni akt hapšenjem Marka Ðurića, očigledno uz podršku pojedinih zemalja.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se večeras javnosti u zgradi na Andrićevom vencu, gde je prethodno održana sednica Saveta za nacionalnu bezbednost.

Sve procedure vezane za dolazak Marka Đurića i zvaničnika Srbije bile su poštovane, istakao je predsednik Vučić. Dolazak je bio najavljen više od 72 sata ranije…

 

Vučić je u obraćanju posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost rekao da će svi koji su učestvovali u otmici Ðurića, uključujući i dva lica srpske nacionalnosti u uniformama, odgovarati pred srpskim pravosuđem.

„Učinjeno je više teških krivičnih dela“, rekao je Vučić.

Marko Ðurić, istakao je predsednik, nije ilegalno otišao na Kosovo i Metohiju, kako lažno navodi Priština, da je obaveštenje o tome poslao 75 sati pre poslaska za KiM, iako, prema sporazumu, to treba da uradi na 24 sata pre posete.

„Teroristi u uniformama specijalnih jedinica upali u Mitrovicu da pokažu da mogu da zauzmu sever Kosova, uz direktnu podršku EULEX-a“, rekao je Vučić.

To je isti onaj EULEX, dodao je, koji nije zainteresovan da se umeša u istragu Iva, da odgovoriu zašto je uhapšen Milorad Zajić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da je upravo razgovarao s Markom Ðurićem, direktorom Kancelarije za KIM, kojeg su danas uhapsili i sproveli u Prišinu predstavnici Kosovske policije.

On je nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost obavestio javnost i prisutne novinare da će Ðurić biti primljen u neku od srpskih zdravstevnih ustanova, jer ga je direktor Kancelarije obavestio da ima „nekih problema zdravstvenih“.

„Ne moramo da plačemo i kukamo sada“, dodao je VUčić, porucivši da ćemo to prepustiti nekom drugom, a zatim je objasnio precizno proceduru koja se primenjuje prilikom odlaska naših zvaničnika na Kosovo i Metohiju, napomenuvši najpre da je Ðurić čak tri puta privremenim vlastima na KiM najavio svoju posetu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sazvao je za večeras sednicu Saveta nakon što je direktora Kancelarije za KiM Marka Ðurića u sevrenoj Kosovskoj Mitrovici uhapsila kosovska policija i prebacila u Prištinu.

Ðurić je u međuvremenu prebačen na administrativni prelaz Merdare, gde ga je preuzela srpska policija.

Vučić osudio napade na novinare u Kosovskoj Mitrovici

Predsednik Aleksandar Vučić osudio je večeras napad na novinare u Kosovskoj Mitrovici i rekao da su oni koji su ih tukli – to radili uz podršku zapadnih sila.

Vučić je osudio napade na novinarku Radu Komazec iz Republike Srpske, kao i na novinare TV Most i RTS-a u Kosovskoj Mitrovici.

Vučić:Šta možemo da vam damo? Ništa!

Predsednik Srbije Aleksnadar Vučić kratko je večeras sa „ma, ne“ odgovorio na pitanje novinara postoji li, nakon svega, spremnost albanske strane na kompromis.

„Ma, ne“, uzvratio je Vučić.

Kako je rekao na pres konferenciji nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, oni nikad nisu ni bili za kompromis, sve vreme su lagali i samo su čekali da Srbija bude u teškoj situaciji kako bi priznala kosovsku nezavisnost.

„Nema nista od toga“, rekao je, a onda porucio Albancima:

„Samo napred, ljudi“.

Kaže kako oni govore da bi nam uzeli i Presevo, Bujanovac i Medveđu (iako u njoj živi tek sedam odsto Albanaca“, ali, kažu, nemaju šta da daju zauzvrat.

„Hvala na informaciji, mi vama imamo još manje nesto da damo. Pogledajte Ustav Srbije, pa vidite šta možemo da vam damo, a ja vam kažem – ništa“, poručio je srpski predsednik.

Srbima na severu Kosova poručio je da se drže, da ćemo mir sačuvati, a „oni koji misle da smeju da vas napadnu, ne smeju, i bićete sigurni“.

Vučić: Banditizam bez zakona,što nisu hapsili Selakovića?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je ono što se danas dogodilo na Kosovu čist banditizam, i da se to vidi i po tome što je uhapšen Marko Ðurić, ali ne i Nikola Selaković.

„Što nisu uhapsili Nikolu Selakovića? A, što niste uhapsili Selakovića ako poštujete zakone banditske države?“, zapitao je Vučić i konstatovao da sve to znači da tamo i nema nikakvih zakona.

„Čisti banditizam“ podvukao je.

Kako je rekao, ne sviđa im se Marko Ðurić, zato što je protiv nezavisnosti Kosova i ne pada mu na pamet da to podrži bilo kad.

„A, izgleda i da im se nešto u petak kad je bio sa mnom u Briselu, suprotno onome što ovdašnji mediji pišu, rekao nešto što im se naročito nije dopalo“. rekao je predsednik Srbije.

Postavlja se, kaže, pitanje o kavim zakonima govore u Prištini ako ih tako arbitražno vrše.

„Imali su nalog – samo privedite Ðurića i nikog drugog. To je jedini njihov nalog bio da pokažu kako i na koji način mogu da ponižavaju Beograd“, istakao je.

„Nije nam lako, pretrpeli smo teške udarce, izdržali smo, izdržaćemo i teže, ali mi ćemo da gledamo političkim sredstvima da vratimo – pa ćemo da vidimo ko će da bude uspešniji“, naveo je Vučić.

Čestitamo,“jaki“ ste u 29. minutu,al“ videćemo kraj na semaforu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, na pres konferenciji, da su se srpski zvaničnici u pokušaju posete Kosovu i Metohiji danas ponašali apsolutno u skladu sa potpisanim sporazumima, a da je neko drugi „hteo da pokaže da je mnogo jak“

„Pustićemo ih da se sile, da misle da su mnogo jaki i pokažu da su uspešno uspeli da pretuku jednog čoveka nenaoružanog, golorukog i inače fizički slabog i nezainteresovanog za bilo šta slično. Tako da čestitamo vam, veliki heroji, mnogo ste snažni i jaki…Polako, tiha voda breg roni, vi znate da da ja volim ono što na semaforu piše na kraju, a ne da li ćes da dobijes crveni karton i budeš mnogo jak u 29. minutu“, poručio je Vučić.

Kako je rekao, poslali su magarce sa dugim cevima da hapse nedužne ljude – koji su dosli da govore o miru i kompromisu.

„I onda kazu – “jeste videli koliko smo jaki““.

Vučić je ponovio da će svakoga ko je učestvovao u današnjem u napadu srpski organi goniti dok ne budu predati a, kako je rekao, „pitaćemo i Pacolija od kad verbalni delikt uvodi kao razlog za prelazak administrativne linije, jesu to neke nove metode?“

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *