KRIVIČNE PRIJAVE I HAPŠENJA ZBOG ŠVERCA DUVANA

Valjevska policiaja je, u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom na Ubu, uhapsila dve osobe sa Uba zbog sumnje da su švercovale duvan. Protiv dve osobe iz Mionice i Osečine podnete su krivične prijave zbog sumnje da su švercovale duvan. Hapšenja i krivične prijave su u okviru akcije “Aurora”, koja je sprovedena na teritoriji policijskih uprava Beograd, Niš, Subotica, Smederevo, Valjevo, Zaječar, Leskovac, Kraljevo, Bor i Pirot.

Kako se navodi u saopštenju policije, uapšeni su O. J. (1980) N. M. (1973) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljen promet akciznih proizvoda.

Prilikom pretresa stana O. J. policija je pronašla i oduzela 2.420 kilograma sušenog duvana u balama.

Prilikom pretresa stana i drugih prostorija kod osumnjičenog N. M je pronađeno i oduzeto 348,8 kilograma duvana, od toga 267,3 kilograma rezanog duvana i 81,5 kilograma duvana u listu, kao i mašinu za rezanje duvana, mašinu za parenje duvana i jednu vagu za merenje.

Osumnjičeni su u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu sprovedeni nadležnom tužilaštvu, saopštila je policija.

Valjevska policija je, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva, podnela krivičnu prijavu protiv jednog lica iz Mionice, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljen promet akciznih proizvoda.

Kod osumnjičenog je prilikom pretresa stana, pronađeno i privremeno oduzeto 5,1 kilogram rezanog duvana i 1466 ručno savijenih cigareta namenjenih za dalju prodaju.

Krivična prijava, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva, je podneta i protiv jednog lica iz Osečine, zbog postojanja osnova sumnje da je  izvršio krivično delo nedozvoljen promet akciznih proizvoda.

Prilikom preteresa stana, kod osumnjičenog je pronađeno i privremeno oduzeto 146,5 kilograma duvana u listu i jedna mašina za rezanje duvana, saopštila je valjevska policija.

U akciji “Aurora”, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa nadležnim javnim tužilaštvima, Poreskom policijom i Upravom carine, u cilju suzbijanja finansijskog kriminala, korupcije i sive ekonomije, uhapsili su 38 osoba, dok su protiv 61 osobe podnete krivične prijave u redovnom postupku.

Osumnjičeni se terete da su izvršenjem krivičnih dela u periodu od 2015. godine do danas oštetili budžet Republike Srbije, privredne subjekte i fizička lica u ukupnom iznosu od oko 10 miliona evra.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *