Preteću poruku gradonačelniku Valjeva uputio Mihailo Mika Jokić

U nedavnom intrevjuu za Radio Valjevo i portal kolubarski.info gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović je potvrdio spekulacije koje su se prethodnih dana pojavile u javnosti, a koje se odnose na upućivanje određenih pretnji.

Tom prpilikom gradonačelnik je izjavio da zna o kome se radi i da o tome svakako neće ćutati. Gvozdenović je istakao da je o tome obavestio i predsednika izvršnog odbora stranke.

Redakcija Radio Valjeva i portala kolubarski.info ekskluzivno otkriva da je preteću poruku gradonačelniku Valjeva uputio narodni poslanik Mihailo Mika Jokić.

Jokić je u poruci napisao sledeće:

“Vreme je da ti priznam. Do sada ti nisam uopšte pomagao ali si poslednjim izvanrednim nastupima i izjavama zaslužio da počnem da ti pomažem svuda i na svakom mestu, koliko mi naravno dozvoli biologija. Tvoj ministar iz prethodnog milenijuma. Računaj na mene. Tvoj Mika Jokić.” 

poruka
Poruka upućena gradonačelniku Valjeva

U intervjuu za Radio Valjevo i portal kolubarski.info gradonačelnik je izjavio:

Dobijao sam poruke. Naravno da sam dobijao. I o tome ću govoriti na skupštini grada 16. marta jer ta stvar jednostavno ne sme izmaći kontroli. O tome je obavešten i predsednik Izvršnog odbora stranke i te stvari se moraju rasvetliti. Te poruke stižu stalno … i meni, ali i predsedniku skupštine u toku zasedanja su takve poruke stizale i ja smatram da poslednja poruka koja mi je stigla, iz mog ugla, što možda neko ne smatra tačnim, izgleda prilično preteća, da ne kažem mafijaška ali svakako da jedna takva poruka upućena gradonačelniku, po meni, predstavlja pretnju. Da li je to tako videćemo ali sam spreman i siguran da ću sve to obelodaniti na skupštini i na stranačkim organima jer takva praksa u 21. veku, kada idemo ka Evropskoj uniji, za mene je prosto neprimerena. Za neke ljude takve poruke su verovatno adekvatno rešenje za disciplinovanje protivnika – Staljinovi gulazi – ali oni moraju da shvate da je to vreme prošlo. Staljin je umro 1953. godine i šta je radio i kakav je bio najbolje da o tome sudi istorija ali živeti u nekom staljinističkom sistemu i davati vrednosti nekim staljinističkim metodama u 21. veku za mene je neprihvatljivo. Ako idemo u Evropsku uniju ne mogu nas voditi oni iz prošlog milenijuma i to je potpuno jasno – izjavio je Gvozdenović.

Gradonačelnik je takođe izjavio da zna o kome se radi ali da nema nameru da se sa takvim ljudima sudi. Tužilac će biti obavešten i ako smatra da tu ima nekih dela iz oblasti kaznenog zakonodavstva on će sam proceniti, ali svakako uopšte neću ćutati o tome, pogotovo o takvim porukama koje su za mene apsolutno neprimerene i godinama i funkciji čoveka koji ih šalje. Jednostavno ću upoznati javnost o kakvim porukama se radi pa neka javnost sudi – ističe Gvozdenović.

Snimak celog intervjua možete pogledati ovde.

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *