Juniorski košarskaški turnir Valjevo 2018

Ovogodišnji, sedmi po redu „Juniorski košarkaški turnir Valjevo 2018.“ igraće se pod nazivom U17 HOPES i sloganom Košarka spaja, a ugostiće osam ekipa iz četiri države: KK Partizan (Beograd, Srbija), KK Crvena zvezda (Beograd, Srbija), KK Bemaks (Beograd, Srbija), KK Metalac (Valjevo, Srbija), KK Cibona (Zagreb, Hrvatska), KK Split (Split, Hrvatska), KK Budućnost (Podgorica, Crnam Gora) i KK Igokea (Aleksandrovac, BiH).

„Juniorski košarkaški turnir Valjevo 2018.“ se ove godine održava u sklopu proslave Dana grada Valjeva od petka do nedelje , od 23. – 25. marta u Hali sportova uz učešće posebnih ekipa iz četiri zemlje. Pokrovitelj ovog turnira je kao i svake godine grad Valjevo, koji je iz gradskog budžeta za ovaj turnir izdvojio 880 hiljada dinara, rečeno je na danas održanoj konferenciji za novinare u gradskom zdanju.

O samom takmičenju i o učešću ekipa na turniru govorili su predstavnici Organizacionog odbora Radomir Simić i Aleksandar Blažić.

„Ovo je sedmi Košarkaški juniorski turnir koji će se održati od 23. do 25. marta u Hali sportova i već je postao tradicionalan. Na njemu je do sada učestvovalo 19 različitih ekipa iz 15 različitih gradova i iz osam različitih zemalja. Ovo je Turnir koji je na osnovu nekih statistika koje rade priznati međunarodni sajtovi jedan od najboljih turnira za decu ovog uzrasta u Evropi. Kao i svake godine pobrinuli smo se da i ove godine imamo dve nove ekipe, koje po prvi put učestvuju na ovom našem turniru i to ekipa Budućnosti iz Podgorice i ekipa Cibone iz Zagreba. Pored ove dve ekipe na turniru učestvuje KK Partizan koji je četvorostuki pobednik turnira, KK Crvena zvezda prošlogodišnji šampion našeg turnira, Mega Bemaks iz Beograda koji je pre dve godine pobedio na našem turniru i ekipa iz Splita kojoj je ovo šesto učešće na turniru. Pored njih imamo i ekipu iz BiH a to je Igokea koja već treći put učestvuje na našem turniru. Program turnira počinje u petak 23. marta u 12 časova utakmicom između Mega Bemaksa i Cibone iz Zagreba, zatim igraju Crvena zvezda i Split, a nakon završetka te utakmice imamo svečano otvaranje turnira, a nakon svečanog otvaranja igraju ekipa Partizana i domaće ekipe od dečaka koji su sastavljeni iz ekipe Metalca i Studenta.

Zahvaljujemo se gradu Valjevu koji je svake godine pokrovitelj ovog turnira i brojnim sponzorima i donatorima koji pomažu da ovaj turnir održimo na ovako visokom nivou“, istakao je Radomir Simić. Na kraju svog obraćanja Simić je pozvao sve građanima Valjeva da posete ovaj turnir uz obećanje da će imati šta da vide.

„Program počinje u petak 23. marta u 12 časova, a utakmice su u 12, 14, 16 i 18 časova. Isti raspored utakmica je i u subotu u 12, 14, 16 i 18 časova. Od 16 časova je prvo a od 18 časova je drugo polufinale. U nedelju 25. marta program počinje u 11 časova i igra se utakmica za sedmo mesto, u 13 časova utakmica za peto mesto, u 15 časova utakmica za treće mesto i u 17 časova je finale. Posle finala uslediće svečano otvaranje turnira i dodela pehara i diploma najboljim učesnicima. Pozivam sve građane Valjeva da povedu svoju decu od najmlađeg uzrasta do tinejdžera i da posete turnir , da se upoznaju sa čarima košarke, da sutra ta deca počnu da treniraju bilo koji sport. Mi volimo košarku, preferiramo to, ali neka se okušaju u bilo kom sportu, da ih odvojimo malo od telefona tableta i televizora, nek dođu da se bave sportom, eto to je naša poruka. Košarka spaja ali i pomaže u razvoju dece kao i svi sportovi, rekao je predsednik Organizacionog odbora turnira Aleksandar Blažić.

Ovaj turnir, sedmi po redu koji se održava u gradu na Kolubari, ugostiće mlade igrače, trenere, sportske radnike, ali i mnogobrojne ljubitelje košarke, među kojima su i veliki znalci ovog sporta.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *