U Valjevu potrebno više kontejnera i radnika čistoće

Valjevskom komunalnom preduzeću “Vidrak”, koje brine o čistoći grada, nedostaju radnici.U kojoj meri to utiče na redovno čišćenje grada i održavanje javnih površina, proveravala je naša ekipa.

Prepuni kontejneri i razbacano smeće, najčešće su primedbe građana, na rad valjevskog komunalnog preduzeća, posebno u dane vikenda.

Ksenija Badem Nenadović, direktorka JKP “Vidrak” Valjevo kaže: “Dešava se da određene lokacije praznimo i dva puta dnevno, a dešava se nekad i uveče, u večernjim satima ponovo kontejneri budu puni pa ostanu za ponedeljak. Naravno u ponedeljak odradimo prvo ta kritična mesta, kritične tačke.”

Građani Valjeva misle da je potrebno više kontejnera.

U ovom preduzeću ističu da nije bilo ozbiljnijih zamerki i da za efikasniji rad nedostaje tridesetak obučenih radnika, čije zapošljavanje još nije dozvoljeno.

“Nama su stalno potrebni ljudi – nk radnici i vozači. Imamo veliki problem sa tim što nk radnici svakodnevno napuštaju zbog težine posla,” objašnjava Ksenija Badem Nenadović, direktorka JKP Vidrak

U valjevskom komunalnom preduzeću još nisu spremni za početak primarne selekcije otpada, koja se najavljuje već godinama.

Novi separator za reciklažu za koji je grad izdvojio oko 15 miliona dinara još nije u funkciji.

Njegovo opremanje, za sada, nije u prioritetima lokalnog budžeta. Miroslav Mojsilović, pomoćnik direktora JKP “Vidrak” objašnjava:

„Milion dinara je opredeljeno, tako da nema dovoljno sredstava da bi se nešto tu kompletiralo, mora dosta više, možda negde oko šest sedam miliona potrebno da bi se kompletirala linija, a ovo što nije operativno to ispručilac opreme treba da popravi.”

“Vidrak” će u ovoj godini investirati 11 miliona dinara u opremu. Nije planirana kupovina novih kontejnera.

Od rebalansa gradskog budžeta očekuju povoljniju preraspodelu sredstava za potrebe čišćenja grada i selekciju otpada.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *