Darko Glišić: Ub dobija novi vrtić

Ub bi do kraja ove godine trebalo da dobije još jedan vrtić! Predsednik ubske opštine Darko Glišić kaže da je tender za izgradnju novog obdaništa raspisan, a radovi bi trebalo da počnu u aprilu. Država je za novi ubski vrtić obezbedila oko dva miliona evra. „Izgradnja novog vrtića počeće na prostoru gde je ranije bila policijska stanica. Montažni objekti su porušeni, taj prostor je spreman da već u aprilu počne izgradnja novog vrtića“, rekao je Glišić. Novo obdanište ispunjavaće sve najmodernije i najviše standarde za boravak dece. Glišić kaže da će novi objekat biti veći od postojećeg ubskog obdaništa.

„Naša ideja je bila da ne pravimo vrtić za onoliko mesto koliko nam sada nedostaje. Namera nam je da izgradimo vrtić sa što većim kapacitetima, jer se nadamo da ćemo u godinama pred nama imati više dece. Mi sada imamo oko 100 mališana koji čekaju na upis u vrtić, a postojeće obdanište je prebukirano, jer smo zbog velikog broja dece bili prinuđeni da kancelarije pretvaramo u sobe za boravak dece“, kaže Glišić.

U ubskom vrtiću je i veliki broj dece iz sela koja gravitiraju toj varošici, jer se roditelji često odlučuju da decu upišu u centralni vrtić, pre nego u izdvojeno odeljenje, gde ima znatno manje dece. „Ubski vrtić je pod velikim pritiskom, jer mnogi roditelji ne žele da im deca budu u izdvojenim odeljenjima gde je po 2-3 dece i svoje mališane upisuju u ubski vrtić. To je njihovo pravo, a naš zadatak je da rešavamo probleme, tako da ćemo izgradnjom novog vrtića staviti tačku na jedan od gorućih problema u našoj opštini, a to je nedovoljan prostor za boravak svih naših mališana“, rekao je Glišić.

U ubskoj opštini kažu da bi radovi na izgradnji novog vrtića trebalo da budu završeni do kraja godine, a da bi u narednoj godini vrtić trebalo da bude opremljen i spreman za boravak mališana.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *