NASTAVLJENO SUĐENJE ZA UBISTVO U “ZIPI”

Nastavljeno je suđenje Sretenu Nikoliću (24) optuženom da je u noći između 29. i 30. oktobra 2016. godine u kafiću “Zipa” ubio Damjana Dragojlovića (25) i teže i lakše povredio još tri osobe.

Pred Krivičnim većem Višeg suda, kojim je predsedavala sudija Jasmina Terzić, u prepunoj sudnici svedočili su svedoci optužbe – konobari i gosti kafića.

Jedan od svedoka Kosta Petrović navodi da je stajao nekoliko metara levo od ulaza u kafić i da je video kako optuženi Sreten ulazi u lokal i ide za Damjanom koji beži u desnu stranu…

– Čuo sam više od tri pucnja, nastala je vriska, a onda sam čašom u ruci udario Nikolića u glavu. Nakon udarca sam samo gledao kako da pobegnem. Čulo se još pucnjeva… – kaže Petrović.

Konobari Stojan Ašanin i Vladimir Nikolić rekli su da su u noći kad se dogodila tragedija služili goste, da je bila velika gužva, da su čuli pucnje, ali da nisu odmah shvatili šta se događa. Ašanin je rekao da je mislio da neko buši balone, pošto je bila neka proslava u toku, a tek kada je krenuo “stampedo” postalo mu je jasno da je nešto mnogo ozbiljnije. On je pobegao u magacin, izašao je tek kad je gužva prošla, i tada je video povređene i Dragojlovića kojeg su iznosili… Ni Vladimir Nikolić nije video ulazak Sretena Nikolića u “Zipu”, samo je čuo pucanj…

Branioci Sretena Nikolića, beogradski advokati Predrag Vasović i Dejan Ćasić stavili su primedbe na iskaze većine svedoka, koje su okarakterisali kao neverodostojne, kontradiktorne, protivrečne tvrdnjama iz istrage i dijametralno suprotne onome što se može videti u zapisima kamera.

Oni su ranije predložili da se, pre ispitivanja svedoka optužbe, pokažu zapisi kamera načinjeni kobne noći, međutim sudsko veće je predlog odbilo uz obrazloženje da će taj dokaz biti izveden po predviđenom redosledu.

Prema raspoloživim podacima iz istrage, tragediji u kafiću “Zipa” prethodio je verbalni, potom i fizički obračun Damjana Dragojlovića i Sretena Nikolića na ulazu i ispred kafića, nakon čega se Nikolić udaljio, potom se vratio sa pištoljem i počeo da puca najpre kroz staklo lokala, a onda ušao unutra i ispalio više hitaca uz Damjana. Na liniji vatre našli su se i drugi gosti u lokalu, od kojih su neki zadobili ozbiljne povrede. Teško povređeni Dragojlović prebačen je u valjevsku bolnicu gde je ubrzo preminuo.

Optužnica Sretena Nikolića tereti za teško ubistvo, ubistvo u pokušaju i nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

U ovom sudskom postupku predviđeno je saslušavanje tridesetak svedoka. Novi glavni pretres zakazan je za 20. mart.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *