Valjevo: Ulice i putevi očišćeni u granicama mogućnosti

U Valjevu je jutros u 7 časova izmerena temperatura od -9 stepeni. Prema zvaničnim podacima RHMZ visina snega u Valjevu je 15 centometara. Štab za vanredne situacije Valjeva je saopštio da je u pojedinim mestima na valjevskom području visina snega i do 30 centimetara. Na sednici Štaba, na kojoj je razmatrana situacija nakon snežnih padavina, je konstatovano da je Odeljenje za građevinsko zemljište i infrastrukturu aktiviralo zimsku službu za održavanje ulica i puteva i oni su u granicama mogućnosti obavili posao na čišćenju ulica koje su u Programu zimskog održavanja.

„Glavni putni pravci su raščišćeni i prohodni. Preduzeće ’Ingrap omni’ u delu gradskih ulica i lokalnih i nekategorisanih puteva, Preduzeće za puteve (PZP) na regionalnim i magistralnim putevima i PD ’Cevas’ na teritoriji Divčibara izvodili su radove na raščišćavanju snega sa svom raspoloživom mehanizacijom. Aktivirane i ostale javne službe na raščišćavanju preostalih ulica i javnih površina. Rad javnih preduzeća koja zadovoljavaju komunalne potrebe građana, se odvija u otežanim uslovima na zadovoljavajućem nivou“, konstatovano je na sednici Štaba za vanredne situacije.

Štab podseća građane da su dužni da očiste trotoara i uklone ledenice ispred stambenih objekata i lokala koje koriste. Nije jasno da li se ta odluka odnosi i na državne organe, s obzirom na to da se na zgradi Poreske uprave nalaze ogromne ledenice, koje predstavljaju opasnost za građane koji prolaze Ulicom Prote Mateje.

„ Zbog nedostatka zimske opreme za službena vozila, u trenutku od posebne važnosti za preduzimanje aktivnosti, odobrava se pomoć Vatrogasno spasilačkoj jedinici za nabavku zimske opreme. U prognozi vremena za četvrtak 01.03., najavljuje se potencijalno opasno vreme, niska temperatura i pojava ledene kiše. Kako kod najavljene temperature so neće moći da reaguje, učesnici u saobraćaju se savetuju na opreznost“, saopštio je Štab za vanredne sitaucije.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *