Lajkovac: Zatvoreni plivački bazen do kraja maja

Poslednjih desetak godina najavljivana je izgradnja plivačkog bazena u Lajkovcu, dva puta postavljan kamen temeljac, ali se poslednje dve godine napokon ozbiljno radi na ovom projektu. Prilikom obilaska radova predsednik opštine Andrija Živković izjavio je da očekuje da će objekat biti potpuno završen do kraja maja.

-Danas smo svedoci da su unutrašnji radovi u završnoj fazi. Posle izolacije sledi postavljanje keramike, a zatim izgradnja trafo stanice i kotlarnice. Imamo dogovor sa RB „Kolubara“ da na ime preseljenja sela Mali Borak deo sredstava iskoristimo za tu namenu. Iskreno se nadam da ćemo kompletan projekat bazena završiti do kraja 2018. i tada ili početkom 2019. pustiti ga u rad. Uradićemo zatim i parterno uređenje. Godinama je bilo zamerki pojedinih činilaca političke scene zašto je Lajkovac jedina opština u Kolubarskom okrugu koja nema bazen, kao i zašto nije uređeno korito reke Kolubare. U 2017. godini počeli smo izgradnju zatvorenog bazena i fazno uređenje korita Kolubare, tako da se nadam da ćemo do 2020. završiti bazen sa parterom, urediti korito Kolubare od Pepeljevačkog mosta do starog Gvozdenog mosta i uraditi šetalište na bankini iznad Kolubare. Na taj način biće ispunjene dugogodišnje opravdane želje Lajkovčana i ono što je, pre svega, potrebno našoj deci i mladima. Nadam se da će imati veliki značaj za Lajkovčane, ali i za građane susednih opština jer verujem da će ga i oni posećivati – zaključio je Živković.

Već prvi pogled na unutrašnjost objekta pokazuje da se ozbiljno i temeljno radi, a medijske ekipe bile su u prilici da vide mašinsku i elektro-opremu instaliranu ispod prizemnog nivoa. Objekat površine 3.000 kvadratnih metara sadržaće veći bazen dimenzija 33 sa 25 metara i dečji dimenzija 25 puta osam metara, uz prateće sadržaje. Jedna strana hale moći će da bude otvorena i povezana sa spoljašnjim ambijentom. Vrednost investicije je preko 235 miliona dinara, a izvođač “Alex Egineering&Construction” iz Beograda. Bazen se gradi u Sportsko-rekreativnoj zoni Lajkovca, u kojoj je Hala sportova, stadion FK “Železničar” sa pratećim terenima, teniski tereni, mali tereni za košarku i odbojku, mini-pič teren i teretana na otvorenom.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *