Za rekonstrukciju Centra za kulturu 120 miliona dinara

Za kompletnu rekonstrukciju valjevskog Centra za kulturu ove godine je iz gradske kase izdvojeno 20 miliona dinara, dok će za te namene u naredne dve godine biti obezbeđeno po 50 miliona dinara.

Za tri godine zgrada Centra za kulturu, na kojoj prozori nisu nmenjani od otvaranja Doma kulture 1960. godine, bi u potpunosti trebalo da bude renovirana. Kako je objavljeno na sajtu Grada Valjeva, u ovoj godini je planirama zamena krova, kao i oko 60 drvenih prozora na delu zgrade gde se nalaze službene prostorije.

Pored sredstava za rekonstrukciju Centra za kulturu iz gradske kase je izdvojeno i 11,5 miliona za neophodne projekte, kako bi radovi mogli da se odvijaju po planu, a to su: projekat klimatizacije Velike sale, elektro i mašinski projekat velike sale, projekat rekonstrukcije sedišta Velike sale, projekat cugova velike scene i projekat solarnih panela. Ranije su urađeni projekti rasvete i ozvučenja, projekat lifta za invalide, kao i projekat energetske efikasnosti zgrade.

Direktor Centra za kulturu Miloš Smiljanić je rekao da će po završetku planiranih radova Valjevo dobiti potpuno novu zgradu Centra za kulturu.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *