Na klizalištu ispred Centra za kulturu Valjevo – 5 000 dece

Svakog dana na klizalištu ispred Centra za kulturu bude oko 100 mališana. Klizalište će zasigurno raditi do 12. februara. Troškove njegovog rada snosi grad Valjevo.

Grad je sa preduzećem “Gemtehnik” iz Beograda sklopio ugovor o postavljanju i održavanju klizališta s prirodnim ledom ispred Centra za kulturu. Klizalište je dimenzija 26 h 10 metara. Vrednost ugovora je 900. 000 dinara sa PDV-om. To je znatno jeftinije nego što su klizalište platili Lajkovac ili Šabac. Lajkovac je, recimo, klizalište platio 3. 000. 000 dinara, a Šabac 1. 068. 000 dinara. Valjevo je čak ove godine klizalište dobilo za 200 000 dinara jeftinije nego propšle godine. Ova veoma prihvatljiva cena postignuta je zahvaljujući promišljenom sprovođenju javne nabavke.

Radno vreme klizališta je od 9 do 23 sata. Cena karte sa iznajmljivanjem klizaljki je 150 dinara. Za taj novac deca se klizaju 80 minuta.

Grad je obezbedio za decu do 15 godina besplatno klizanje ponedeljkom, sredom i petkom u periodu od 9 do 10 sati i 30 minuta. Besplatno klizanje imaće prvih pedeset mališana koji se pojave na klizalištu.

Za klizalište je u večernjim satima obezbeđena adekvatna rasveta. Mladi Marko Knežević, koji radi na izdavanju klizaljki i brine o svemu ostalom, kaže da su deca i njihovi roditelji veoma zadovoljni vremenom koje provedu na klizalištu. Na otvorenom su, nauče da klizaju, fizički su aktivni. Prirodno, najviše dece na klizalištu bilo je tokom Novogodišnjih i Božićnih praznika. Namera je gradske vlasti da ubuduće svake godine, bez prekida, klizalište bude u Valjevu i da deca tokom praznika i zimskog raspusta mogu da se klizaju.

Vlasnici klizališta, po ugovoru, posle 12. februara mogu da odu svakog dana, ali mogu i da ostanu te dane do 20. februara.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *