Valjevski DS predlaže trg Zorana Đinđića

Gradski odbor DS-a u Valjevu predložiće gradu da prostor ispred „Limenke“ ponese ime ubijenog premijera Zorana Đinđića, a za specijalnu nagradu Grada Valjeva nominovaće fudbalera Matiju Nastasića.

Predsednik GO DS-a Slobodan Pavlović je podsetio da se uskoro navršava 15 godina od ubistva premijera Zorana Đinđića.

– Bio je čovek ispred svog vremena i sa njegovim ubistvom su stali svi demokratski procesi. Možda je sada vreme sa ove vremenske distance da obeležimo sve to što je on radio i predlog Demokratske stranke jeste da prostor sa fontanom ispred Limenke ponese njegovo ime. To je jedan lepo uređeni prostor i ujedno način da mu grad Valjevo ukaže poštovanje, rekao je Pavlović.

Predlog koji će demokrate dostaviti za nagradu grada kao specijalnu nagradu je Matija Nastasić, fudbaler koji je dao donaciju od 100.000 evra za uređenje prostora dečijeg odeljenja u bolnici.

– On je dao jedan odličan primer mladim generacijama i svima kako se treba ponašati i šta se može učiniti novcem ukoliko ga neko ima. Nastasić 28. marta puni 25 godina, a sama dodela nagrade sigurno za rođendan može biti najlepši poklon. Prošle godine njegov gest nismo dovoljno cenili i nadamo se da će ove godine ta greška biti ispravljena, rekao je Pavlović. Po predlogu demokrata Nastasiću može biti dodeljena i nagrada zaslužnog građanina.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *