Bio sam pijan i drogiran, zato sam ga UBIO: Reči osumnjičenog za ubistvo Damjana (25) LEDE KRV u žilama

Ubistvo mladog Damjana Dragojlovića (25) koje se dogodilo 2016. godine u Valjevu kada je hicima iz pištolja ubijen na sred diskoteke “Zipa” potresla je Srbiju, a potresni detalji ovog slučaja koji s vremena na vreme isplivaju u javnost još uvek kidaju dušu.

Sreten Nikolić (22) uhapšen je kao glavni osumnjičeni i njemu je juče počelo suđenje pred Višim sudom u Valjevu i to po optužnici koja ga tereti za teško ubistvo.

Prema optužnici, on se sa Dragojlovićem, koji je radio kao obezbeđenje kafića, sukobio ispred ulaza, jer mu navodno nije bio dozvoljen ulazak. Potom je otrčao kući odakle se vratio sa pištoljem, za koji nije imao dozvolu i zapucao ispred objekta. Potom je ušao unutra i zapucao na mladića kog je usmrtio, a u nasumičnoj pucnjavi ranio je još troje gostiju.

U svojoj odbrani Nikolić se obratio rečima kojima je pokušao da objasni šta se te kobne večeri dogodilo.

– Tukao me je i ponižavao pred devojkom koja mi se sviđala. Bio sam pijan i drogiran i sećam se samo da mi je pao mrak na oči. Ceo taj dan sam sa drugovima pio pivo, a pre polaska u kafić uzeo sam gram “spida”- počeo je on.

Na ulasku u kafić, sada pokojni Damjan mu je zabranio ulazak, psovao mu majku i sestru, a potom i nokautirao. Ponizio me je pred devojkom koja mi se sviđala i osetio sam bes- ispričao je on i dodao da je odlučio da se vrati u kafić kad se setio da mu je mlađa sestra ostala tamo.

Što se okolnosti pucnjave tiče, o njima je malo govorio, jer se svega seća kroz maglu. Na kraju svoje odbrane je rekao da je sledeće čega se seća da je u stanu svog oca, krvav i da mu sestra govori kako je pucao. Nakon toga on se predao policiji.

Inače, kao je kolubarski.info ranije pisao, Nikolić je pred sudijom rekao kako je on bio višegodišnja žrtva Dragojlovićevog maltretiranja, a 2013. godine je dobio prve batine od njega i njegovih drugova.

– Sve se završilo na prekršajnim prijavama, jer su batinaši “obećali da neće više”, a ja sam se iz straha sklonio u Beograd. Prestao sam da vežbam, počeo da pijem, drogiram se i idem kod psihijatra- rekao je on.

Sreten Nikolić na suđenju je odbio da prizna krivično delo koje mu se stavlja na teret i izjavio da će odgovarati samo na pitanja svojih advokata.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *