Petković: Dogovorom Beograda i Prištine o registarskim tablicama sačuvani mir i stabilnost

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije Petar Petković izjavio je sinoć da su dogovorom Beograda i Prištine o registarskim tablicama koji je postignut u Briselu sačuvani mir i stabilnost, kao sigurnost za Srbe na severu Kosmeta.

Petković je istakao da ovaj dogovor znači da nema nikakve kaznene politike premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija prema Srbima koji voze automobile sa KM tablicama.

On je naveo da ovaj dogovor podrazumeva da nema kazni od 150 evra koje je planirao Kurti i nikakve kaznene politike u svim ostalim fazama koje su bile deo odluke u vezi sa procesom preregistracije.

Ovim dogovorom sačuvali smo mir i uspeli da sačuvamo naš narod na severu Kosmeta, naglasio je direktor Kancelarije, dodavši da je posebno važno to da ostaju KM tablice.

Prema njegovim rečima, i dalje će biti u upotrebi tablice koje legalno izdaje Republika Srbija i koje će Srbi na severu pokrajine moći da koriste.

On je objasnio da to, između ostalog, znači da će svi vlasnici automobila koji poseduju KM tablice moći normalno da registruju svoja vozila i produže njihovo važenje.

Petković je ukazao na to da će jedino biti obustavljeno izdavanje potpuno novih KM tablica i to sve do trenutka dok se ne pronađe konačno rešenje po pitanju tablica.

Direktor Kancelarije je naglasio da se dijalog i razgovori nastavljaju i da je to ono što je najvažnije jer treba da idemo u pravcu normalizacije odnosa, najavivši da će se povodom dogovora postignutog u Briselu predsednik Republike Aleksandar Vučić danas obratiti javnosti i govoriti o svim detaljima.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *