Gradsko veće odlučilo: Poskupljuje grejanje za korisnike Toplane

Gradsko veće donelo je odluku o povećanju cene grejanja za korisnike koji se greju sa daljinskog sistema JKP Toplana. Odluka je doneta na zahtev NO Toplane koji je povećanje cena zatražilo na osnovu povećanja cene energenata.

Gradsko Veće donelo je odluku o povećanju cena  u visini od 26,5% za one koji grejanje plaćaju paušalno dok je nova cena za one koji grejanje plaćaju po potrošnji veća za 36,9%.

To praktično znali da će građani koji grejanje plaćaju paušalno za stambeni prostor umesto 104,02 ubuduće grejanje po kvadratnom metru plaćati 131,61 dinara dok će oni koji grejanje plaćaju po potrošnji, umesto 6,51 dinara po kwh plaćati 8,91 dinara, Fiksni deo ostao je nepromenjen.

Za korisnike poslovnog prostora nova cena grejanja po kvadratu je 164,51 dinara umesto dosadašnjih 130,02 dinara. Za one koji grejanje plaćaju po potrošnji varijabilni deo iznosiće 11,14 umesto 8,13 dinara po kwh, a fiksni deo 34,98 dinara po kvadratu. Sve cene su bez uračunatog PDV-a.

NO Toplana je u zahtevu dostavljenom gradu naveo da su energenti poskupeli čak 48% te i da bi u slučaju da ne budu dozvoljene nove cene grejna sezona praktično bila ugrožena.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *