RASPAD KOALICIJE SPS-JS

Dragan Popović odbornik JS u Skupštini grada Valjeva, održao je danas konferenciju za novinare na kojoj je saopštio da koalicija SPS – JS od sutra zvanično ne postoji.

Po njegovim rečima došlo je do razmimoilaženja u stavovima koalicije SPS- JS , a zatim do kulminacije kada je šef odborničke grupe Đorđe Pavlović izbegavao da dođe na konferencije za medije i nije glasao za svoj predlog, za počasnog građanina grada Valjeva, bez obzira što je bio potpisnik predloga, naveo je Pavlović i okarakterisao ga kao dvojnu ličnost.

„Tražio sam izjašnjenje vezano za šefa odborničke grupe od Đorđa Milićevića, on je prećutao, čekao sam izvesno vreme ne bi li se o tome raspravljalo i 20. avgusta sam izdao saopštenje gde sam javno prozvao Đorđa Milićevića predesdnika Gradskog odbora u Valjevu i potpredsednika Glavnog odbora SPS da se izjasni o tome, da javno kaže šta misli. Do današnjeg dana Đorđe Milićević se nije oglasio. U međuvremenu posle tog saopštenja dobijam poziv od zamenika predsednika JS gospodina Žike Starčevića gde me je on zamolio da ne držim konferencije više, da se ne obraćam javnosti, da sačekamo da dođe gospodin Milićević sa godišnjeg odmora da razgovaramo o celoj toj situaciji .Ja do današnjeg dana čekam taj sastanak“, kaže odbornik SPS JS Popović.

Odbornik Popović se 27. septembra 2021. godine zvaničnim dopisom obratio predsedniku JS gospodinu Draganu Markoviću Palmi, na koji još nije dobio odgovor.

Odbornik Popović se danas zvaničnim zahtevom obratio Skupštini grada Valjeva, predsednici Snežani Rakić .

„Naime od sutra 04.11.2021. godine nisam odbornik koji pripada odborničkoj grupi SPS – JS, od sutra sam samostalni odbornik ili nezavisni odbornik u Skupštini grada Valjeva kako je kome po volji.Takođe vas obaveštavam da od sutra prestaje da postoji koalicija SPS- JS u Valjevu pa samim tim i odbornička grupa SPS- JS .Postoji samo odbornička grupa SPS”, naveo je u zahtevu Popović.

Iz svega navedenog, možemo zaključiti da se ne samo koalicija, već i Socijalistička partija Srbije polako, ali sigurno raspada. Ovo nije prvi član SPS – a koji je napustio stranku, a da ne govorimo o tome da je ovo šef odborničke grupe Jedinstvene Srbije. Postavlja se pitanje, šta se to tačno “radi” u SPS – u, odnosno možemo slobodno zaključiti, ne radi, kada polako SPS gubi svoje članove.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *