LAŽNO PREDSTAVLJANJE PA “Ako prođe prođe”

Na meti prevaranata nađu se mnogi, po principu ako prođe-prođe, u ovom slučaju nakon neispunjenih lažnih obećanja slučaj prijavljen policiji a počinioc pronađen.

Predsednik ubske opštine Darko Glišić i predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke našao se na udaru prevaranata, koji su se lažno pozivali na poznanstva sa njim i obećavali posao u državnoj firmi, dok su se neki drznuli da se čak i predstave  kao on i tražili određene usluge!

U akciji ubske policije uhapšen je M.M. (25) iz Uba zbog sumnje da je, lažno se pozivajući na svoje poznanstvo sa predsednikom opštine Ub, od dve žene iz Obrenovca i Uba uzeo oko 12.000 evra, uz obećanje da će ih zaposliti u jednom državnom preduzeću.

Žena iz okoline Uba, koja je M.M. dala oko 7.000 evra još pre nekoliko  meseci, posumnjala je u njegovo obećanje da će joj obezbediti posao, pa je rešila da zakaže  sastanak kod predsednika opštine Ub Darka Glišića. Tada je sve postalo jasno, jer prvi čovek Uba čak i ne poznaje M.M., pa je ženu koja je žrtva prevare posavetovao da slučaj odmah prijavi policiji.

Policija sumnja da je spisak prevarenih dosta širi, zato je i objavila fotografiju uhapšenog M.M. i pozvala oštećene da se jave policiji.

Ovo je drugi slučaj u ovom mesecu da se neko lažno pozivao ili predstavljao kao Darko Glišić i tražio određene usluge.

Početkom oktobra, u dva navrata, S.J. (39) iz Nove Pazove je sa svog mobilnog telefona zvao centralu Poreske uprave u Beogradu, lažno se predstavio kao funkcioner Darko Glišić i tražio da se odblokira PIB, koji je, inače, u vlasništvu preduzetničke radnje njegovog oca. Kako saznajemo, on je nakon privođenja priznao izvršenje krivičnog dela.

Sličan slučaj se dogodio kada je jedan Ljižanin pozvao rukovodioce Elektrodistribucije u Lazarevcu, predstavio se kao Darko Glišić i tražio da se jednoj ženi otpiše dug, čak je i uputio pretnje da će sve smeniti ukoliko ne ispune njegov zahtev. Nakon toga, nadležni su o celom slučaju obavestili predsednika ubske opštine Darka Glišića, koji je prevaru odmah prijavio policiji. Ljižanin je vrlo brzo priveden, gde je priznao da se lažno predstavljao uz obrazloženje da je probao, “pa ako prođe-prođe“.

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *