Sutra se održava konstitutivna sednica grada Valjeva

Sutra će se održati konstitutivna sednica Skupštine grada Valjeva, i to nakon skoro dva meseca od kako su održani lolakni i paralamentari izbori. Zbog pandemije koronavirusa, sednica će biti održana u velikoj sali Centra za kulturu.

Nakon potvrđivanja mandata odbornika, sledi formiranje predsedništva Skupštine grada, izbor predsednika i zamenika predsednika i postavljenje sekretara Skupštine grada Valjeva.​​ Na dnevnom redu će se, između ostalih, naći i predlozi rešenja o imenovanju Komisije za mandatno-imunitetska pitanja Skupštine grada i o imenovanju Komisije za kadrovska, administrativna pitanja i radne odnose.

Podsetimo, na proteklim lokalnim uzborima u Valjevu, Srpska napredna stranka osvojila je 31 mandat, od ukupno 51, koliko broji Skupština grada. Koalicija SPS – JS osvojila je 16 mandata, SPAS 2, i po jedan mandate pripao je GG “Lokalni fron Va – Slobodni ljudi” i Za kraljevinu Srbiju.

Prema neznavičnim podacima, novoformirana skupština će na narednoj skupštin birati gradonačelnika Valjeva, njegovog zamenika i članove Gradskog veća.

Za Kolubarski Info iz Valjeva, Nada Dželebdžić

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *