Kulturni centar ,,Hadži Ruvim“ organizator i domaćin više tradicionalnih manifestacija

Kulturni centar ,,Hadži Ruvim”  osnovan je 1993. godine kao javna ustanova koja objedinjuje sve programe kulture u opštini Lajkovac.

Uspešno realizuje bogat i raznovrstan program koji zadovoljava različite ukuse i interesovanja lajkovačke publike, a deo aktivnosti odnosi se na organzovanje brojnih tradicionalnih manifestacija.

Dani Lajkovca

Manifestacija Lajkovac

Dani Lajkovca je višednevna manifestacija koja se organizuje krajem jula povodom obeležavanja gradske slave ,,Ognjene Marije“. Program je široko koncipiran i obuhvata mnoštvo raznovrsnih dešavanja sa posebnim akcentom na muzičke koncerte. Ovo je najveća i najposećenija manifestacija tokom godine, koja privlači veliki broj posetilaca različitih uzrasta i interesovanja iz Lajkovca i drugih gradova.

Manifestacija Lajkovac Manifestacija Lajkovac

Dan opštine Lajkovac

Dani Lajkovca je svečana akademija povodom obeležavanja Dana železničara, Dana opštine i Dana oslobođenja, tematski koncipirana tako da povezuje prošlost, sadašnjost i budućnost Lajkovca.

Kolubarski vez

Kolubarski vez je tradicionalna jesenja manifestacija folklornog stvaralaštva karakterističnog za Kolubarski kraj i od posebnog je značaja za očuvanje lokalnog identiteta.

“Pesniče naroda mog”

Opštinska smotra recitatora „Pesniče naroda mog“ je tradicionalno godišnje takmičenje koje se organizuje krajem marta a namenjeno je učenicima srednjih i osnovnih škola na teritoriji opštine Lajkovac, zapaženih od strane svojih predmetnih profesora i nastavnika po izraženom glumačkom i besedničkom talentu.

Program posvećen Vidovdanu

Poetsko – duhovni program povodom Vidovdana u znak sećanja na događaje i ličnosti vezane za ovaj veliki praznik i njihova povezanost sa aktuelnim dešavanjima u našoj zemlji. Program je namenjen svim junacima prošlog i savremenog doba. Stoga su učesnici ovog programa učenici Srednje škole „17. septembar“ i drugih lajkovačkih škola.

Ulica otvorenog srca

 

Ulica otvorenog srca
Ulica otvorenog srca

Ulica otvorenog srca Lajkovac – predstavlja novogodišnji program muzičko-scenskog, zabavno-edukativnog i humanitarnog karaktera,  namenjen  prvenstveno najmlađoj publici.

Ovaj medijski sadržaj deo je projekta “Lajkovac u srcu Kolubarske ravnice” koji je finansijski podržan od strane opštine Lajkovac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu ne izražavaju nužno stavove organa koji je dodelio sredstva.

Projekat se bavi razvojem kulturnog i umetničkog stvaralaštva, očuvanjem kulturne baštine, kulturnog identiteta, tradicije, običaja i afirmaciji opšteg kulturno istorijskog nasleđa.

Zahvaljujemo se na saradnji Kulturnom centru “Hadži Ruvim”.

Kolubarski Info / Foto: KC Hadži Ruvim i FB Turistička organizacija Lajkovac

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *