Selo Kotešica dobilo novi asfalt

Valjevsko selo Kotešica dobila je dva kilometra asfaltnog puta, na veliku radost svih meštana. Inače, reč je o putu koji je bio u planu još prošle godine da se asfaltira. A samo selo ima mnogo stanovnika, od čega preko 30 mladih ljudi, koji su rešili da ostanu u svojim domovima.

Vlada Senić, predsednik MZ Kotešica
Vlada Senić, predsednik MZ Kotešica, Foto: INFO 24

„Ovaj put je od velikog značaja, kako bi mladi ostajali na selu, da se bave poljoprivredom, uopšte, da svi možemo normalno da dođemo svojim kućama. Mi ovde imamo veliku proizvodnju mleka, potom voćarstvo je zastupljeno, pogotovu malina. Veliki smo poljoprivredni kraj i imamo velika ulaganja. Imamo i veliku hladnjaču za lager robe i da  nije ovog puta, niko ovde ne bi došao“, naglasio je Vlada Senić,  predsednik MZ Kotešica.

Put u MZ Kotešica
Put u MZ Kotešica, Foto: INFO 24

Svakom selu najvažnija je infrastruktura, kako putna, tako i voda, struja, mobilna telefonija, naglasio je prvi čovek grada Valjeva i dodao:

MZ Kotešica
MZ Kotešica, Foto: INFO 24

„Sledeće nedelje kreće gradnja crpne stanice u selu Carić, za koju grad Valjevo  izdvojio oko 11 miliona dinara i to samo govori u prilog činjenici da smo uvek istemski rešavali probleme u selu. Pored putne infrastrukture, vodili smo računa da, tamo gde je potrebno, rešimo i vodosnabdevanje, kao i snabdevanje električnom energijom“, kaže dr Slobodan Gvozdenović, gradonačelnik Valjeva.

Put u MZ Kotešica
Put u MZ Kotešica, Foto: INFO 24

Gradonačelnik Valjeva naglasio je da ova dva kilometra puta u Kotešici mnogo znače meštanima, i da će grad Valjevo i u buduće nastaviti sa asfaltiranjem i izgradnjom novih putnih pravaca. 

Put u MZ Kotešica
Put u MZ Kotešica, Foto: INFO 24

„Naši planovi su ambiciozni i očekujem da se svi u ovoj godini i ostvare. Naravno, uz veliku pomoć srpske Vlade i JP „Putevi Srbije“, a pre svega, uz pomoć predsednika Srbije, Aleksandra Vučića“, naglašava  dr Slobodan Gvozdenović, gradonačelnik Valjeva.

Inače, vrednost pomenutih radova je oko 9 miliona dinara.

Za Kolubarski Info, Nada Dželebdžić

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *