Opština Osečina podržala humanitarnu akciju, umesto za novogodišnju rasvetu, novac za lečenje dece

Na predlog predsednika opštine Nikole Tomića, članovi opštinskog veća, usvojili su Odluku da opština Osečina sredstva planirana za novogodišnju rasvetu u iznosu od 170.000,00 dinara, preusmeri na namenski račun za prikupljanje sredstava i novčane pomoći najosetljivijoj grupi građana – bolesnoj deci i omladini.

Po rečima predsednika, zbog loše epidemiološke situacije, nije organizovan prodajni bazar za prikupljanje pomoći, pa su pokrenute humanitarne akcije na svim nivoima lokalne zajednice.

Najpre su se odbornici Skupštine opštine Osečina, odrekli dnevnice sa jedne sednice, i taj novac je uplaćen na račun humanitarne fondacije „Budi human“.

Članovi Opštinskog veća su naknadu za zasedanje na sednici uplatili za lečenje našeg sugrađanina.

Funkcioneri i zaposleni u opštini Osečina, prikupili su iznos za uplatu u svrhu pomoći za lečenje.

“Očekujemo solidarnost svih zaposlenih lica sa teritorije opštine, ukoliko su u mogućnosti, da u ovoj teškoj situaciji sa kojom se svi borimo, budemo humani i da pružimo pomoć bolesnoj deci i omladini. Dobrovoljno učešće i novčani iznos, doprineće rezultatu lečenja mnoge dece. Čvrsto verujemo da zajedničkim aktivnostima možemo doprineti boljem sutra za mnogu decu kojoj će naša pomoć biti od koristi. Od nas zavisi kakvo društvo stvaramo”, izjavio je predsednik opštine Nikola Tomić.

Kolubarski Info

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *