U poslednjih sedam dana nema zaraženih virusom korona u Mionici

U opštini Mionica do sada su registrovana dva slučaja zaraze koronavirusom i oba obolela se nalaze na lečenju u kliničko bolničkim centrima u Beogradu, izajvio je predsednik opštine Boban Janković.

„U poslednjih sedam dana nema novih zaraženih, što znači da mere Vlade Republike Srbije već daju rezultate“, navodi Janković.

Podseća da je po uvođenju vanrednog stanja opština Mionica formirala Štab za vanredne situacije koji sprovodi sve mere koje je odredila Vlada Srbije. Pri Štabu funkcioniše Centar za volontere koji je na usluzi svim građanima, a pspebno licima starijim od 65 godina. Komunikacija se vrši preko opštinskog kol centra koji je stavljen u funkciju Štaba.

„Svakodnenvo sporovodimo dezinfekciju svih javnih objekata, javnih površina kako u varoši tako i na selu. Opština Mionica je do sada obezbedila 15.000 zaštitinih  maski koje svakodnevno delimo privrednim subjektima, institucijama, građanima, a cilj je da svaki naš građanin na teritoriji opštine dobije zaštitnu masku“, dodaje Janković.

Dom zdravlja u Mionici radi  prema upustvima Ministarstva zdravlja i Kriznog štaba Republike Srbije.

 „Organizovali smo ambulantu za prijem slučajeva sumnjivih na virus Covid-19 koja se nalazi u posebno odvojenom delu Doma zdravlja, ima odvojeni hodnik i odvojen pristup našoj laboratoriji. Drugi deo Doma zdravlja, koji se nalazi na drugoj strani zgrade, organizovan je tako da funkcioniše za sve ostale bolesnike. Pedijatrijska služba je potpuno fizički dovojena u trećem delu i nema mešanja osoblja. Za sada imamo dovoljno zaštitne opreme”, uverava v.d. direktora Doma zdravlja Mionica dr Aleksandar Mišić.

Dr Aleksandar Mišić, vd direktora Dom zdravlja Mionica / Foto: INFO 24

 Predsednik opštine Boban Janković zahvalan je svim svojim sugrađanima koji su pokazali humanost i odgovornost donirajući sredstva onima kojima su najpotrebnija.

„Apelujem na sve građane da poštuju upustva, da sede u svojim domovima jer samo će na taj način pomoći i sebi i svojim najbližima. Zahvalio bih se svim zdravstvenim radnicima, volonterima, donatorima i građanima koji sede u svojim domovima, to su istinski heroji. Zdravi bili“, poručio je Janković.

Kolubarski Info

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *