Za jubilej Valjevcima besplatne predstave

Baletskom predstavom Stevana Hristića „Ohridska legenda“ u izvođenju Narodnog pozorišta iz Beograda obeleženo je pre 60 godina otvaranje novoizgrađene zgrade tadašnjeg Doma kulture u Valjevu, jedne od najmonumentalnijih građevina koje je gradu poklonila fabrika „Krušik“. Pod njenim krovom nalazi se velika savremena dvorana, bioskopska sala, prostorije za CNTK „Abrašević“ i drugi prateći sadržaji.

Od pre desetak godina Dom kulture je preimenovan u Centar za kulturu. Tim povodom održaće se niz prigodnih kulturnih manifestacija, a uprava Centra za kulturu odlučila je svim gledaocima pozorišnih predstava i izložbi pokloni besplatne ulaznice.

Između ostalog Valjevcima će se predstaviti Kruševačko lutkarsko pozorište sa predstavom „Ružno pače“, kao i Dečje profesionalno pozorište iz Kragujevca sa nesvakidašnjom predstavom „Basne iz senke“.

Takođe, izvešće se i nekoliko predstava za odrasle, a na sam dan jubileja na velikoj sceni biće izvedena predstava „Perikle“, Šabačkog narodnog pozorišta, a narednog dana za valjevski osnovci odgledaće predstavu „Zato što te se plašim“, projekat udruženja „Izviđačka umetnost – zdrav život“ iz Beograda na temu nasilja koji je podržalo i Ministarstvo prosvete.

„ Besplatnim ulaznicama želimo da i na ovaj način odužimo se vernoj publici i građanima Valjeva, posebno najmlađima“, rekao je Nemanja Rasulić, direktor Centra za kulturu i dodao da u proslavi jubileja i organizovanju izložbi imaju veliku podršku i pomoć grada Valjeva uključujući i renoviranje krova zgrade Centra za kulturu.

J. Stojić / Kolubarski Info

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *