Dom zdravlja dobio opremu i vozila u vrednosti od 200 miliona

U poslednje tri godine Dom zdravlja u Valjevu dobio je vozila, sanitete i ostalu opremu u vrednosti koju nije dobio u poslednje tri decenije.

Kažu da se ljudi istih profesija najbolje razumeju, pa je možda i to razlog što Dom zdravlja u Valjevu danas poseduje opremu kakvu odavno nije imao. Sve to zahvaljujući novom gradonačelniku Valjeva, koji je inače lekar.

“Od polovine 2016. godine kada je na čelo naše lokalne samouprave došao Slobodan Gvozdenović, Dom zdravlja je dobio sredstva u iznosu od oko 200 miliona dinara. To se nije desilo u istoriji Doma zdravlja. Mi smo do tada dobijali godišnje najviše pest miliona, a od 2016, preko 60 miliona godišnje”, rekla je dr Branka Antić, direktorka Doma zdravlja Valjevo.

Zaposleni u Domu zdravlja u Valjevu ne oskudevaju u opremi, uniformama, u Hitnoj pomoći konačno su dobili obuću i odeću koja im je neophodna za terenski rad. Vozni park Doma zdravlja u Valjevu danas ima malo koja ustanova primarne zaštite u Srbiji.

“Sve službe su dobile nova vozila, odeću, obuću, napokon posle toliko godina sve što nam je bilo
potrebno mogli smo da priuštimo”, dodaje dr Antić.

Valjevski lekari i tehničari iz Službe kućne nege pamte vreme kada su na teren  ne tako davno odlazili u zastavi 101 sa koje su otpadala vrata, a pri kočenju propadao patos. Danas je situacija daleko od te slike.

Ivana Petarić, tehničar Službe hitne medicinske službe Doma zdravlja Valjevo

“Nama zaposlenima ova nabavka mnogo znači. sada se mnoigo brže stiže na teren, unutar vozila je mnogo lakše za rad,
 pogotovu ako je neka hitna situacija, ako nam je pacijent životno ugrožen. Dobili smo i novu opremu uz sanitete,
tako da nam je i rad u neku ruku olakšan”, izjavila je Ivana Petarić, tehničar Službe hitne medicinske službe Doma zdravlja Valjevo.

Kompletna zamena voznog parka najviše znači pacijentima koji u Valjevo iz udaljenih krajeva dolaze na dijalizu.
30 novih vozila između ostalog koriste i službe partonaže i službe kućne nege.

Gordana Injac / Kolubarski Info

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *