Đorđe Milićević (SPS) o REM-u

Predsednik poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije Đorđe Milićević primetio je da već nekoliko meseci traje hajka i histerija koja je, kaže, usmerena od jednog dela opozicije koja nema ni program, ni političke ideje. Milićević smatra da taj opozicioni blok želi da se vrati osam godina unazad i da se bavi uređivačkom politikom medija.

“Mi kao predstavnici političkih stranaka treba da pomognemo radu nezavisnih tela da ojačaju svoj rad, a ne da ih guramo u politički ring. Naš posao je da podržimo REM da radi po zakonu, a ne da tumačimo zakone onako kako nekom pojedinačno odgovara”, rekao je Milićević.

On je naveo da REM nije politički subjekt i nije učesnik na izborima, niti, kaže, odlučuje ko može pobediti, a ko izgubiti na izborima.

Rekao je i da REM nema obavezu da prati izbore u Srbiji, ali će po nalogu Vlade Srbije, OEBS-a i ODHIR-a pratiti celu kampanju.

Na kritike evroposlanika da su zabrinuti za demokratiju i slobodu medija, Miilćević poručuje da nema razloga i da vlast čini sve da izborni uslovi budu što bolji.

“Licemerno je da bilo ko iz Evrope koji danas govori o slobodi medija nije rekao ništa 2011.godine kada je Verica Barać istakla da postoji ozbiljna zabrinutost”, rekao je on.

On je dodao da je vrhunac farse da se slobodom medija “bave oni čije su pristalice fizički nasrtale na novinare jer su im postavljali pitanja koja im ne odgovaraju ili im ne odgovara njihovo prisustvo”.

Milićević je takođe rekao da pres kliping u poslednjih šest meseci demantuje opoziciju da ih nema u medijima, kao ni na javnom servisu.

Kazao je i da je saglasan da izborne liste učestvuju u debatama, ali ne i oni koji će bojkotvati.

Kolubarski Info

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *