Gvozdenović: Kada brojke govore i bogovi ćute

Gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović gostovao je večeras u emisiji “Gradske teme” i za INFO 24 govorio o aktuelnim gradskim temama grada Valjeva. On je istakao da je 2019. godina bila najuspešnija godina posmatrajući period u proteklih 20 godina.

Mislim da je 2019. godina bila najuspešnija godina od 2000. pa na dalje. Valjevo je bilo jedno veliko gradilište, Valjevo je bilo i u fokusu Republičke Vlade i predsednik je posetio Valjevo, odnosno Divčibare, a to je teritorija grada. Mnogi značajni projekti koji su planirani decenijama su završeni kao što je izgradnja izgradnja Osnovne škole “Milovan Glišić”, izgradnja ulice Mirka Obradovića koja je paralelna saobraćajnica sa svim glavnim saobraćajnicama i veliki broj seoskih puteva je asfaltiran, a zamenjene su i vodovodne instalacije. Jednostvano 2019. godina je bila izuzetno uspešna – pričao je prvi čovek Valjeva za INFO 24.

Gradonačenlik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović i novinarka Nadežda Dželebdžić, Foto: INFO 24

2020. godina je nešto što treba da donese pravi preporod i što bi deca rekla “bum” u ovom gradu. Pre svega mislim na izgradnju brze saobraćajnice koja treba da nas poveže sa suto-putem Miloš Veliki. Ne treba ni da naglašavam koliki značaj to ima za grad. Uticaće na jedan bolji kvalitet života u celom Kolubarskom okrugu i zapadnoj Srbiji. Očekujemo dva ozbiljna Nemačka investitora koja su krajem godine bila u Valjevu i koji su pokazali izuzetno interesovanje za ovaj grad – otkrio je Gvozdevonić.

Imamo ozbiljne planove kada je razvoj poljoprivrede u pitanju. Kada je budžet u pitanju, mi smo zatekli budžet od 8 miliona dinara za poljoprivredu, a on je sada preko 50 miliona dinara, što govori u prilog ovoj mojoj tvrdnji da ozbiljno planiramo da razvijemo poljoprivredu – istakao je gradonačelink za INFO 24.

Činjenica je da je nezaposlenost prepolovljena, što je dobro za nas. Što kažu: “Kada brojke govore i bogovi ćute” – izjavio je prvi čovek Valjeva.

dr Slobodan Gvozdenović, Foto: INFO 24

Treća grana po kojoj je Valjevo svakako poznato je turizam. Nedavno je otvoren novi hotel na Divčibarama “Crni vrh”, a Gvozdenović je istakao da je ova planina postala pravi hit u poslednjih nekoliko meseci kao i da je samo otvaranje hotela dalo potpuno jednu drugu dimeziju toj planini.

Emisija je emitovana na televiziji Studio B, Info 24 i KLIK TV, a ceo intervju možete pogledajte na našem YouTube kanalu:

INFO 24

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *