Novoizgrađeni hotel „Crni vrh“ na Divčibarama otvara vrata za goste

U poznatom planinskom odmaralištu Divčibare kod Valjeva sve je spremno za nedeljnu svečanost – otvaranje novoizgrađenog turističko – sportskog kompleksa. Na površini od 2,2 hektara zemljišta nalazi se kompleks hotela „Crni vrh“ čija je izgradnja trajala oko dve godine, a završena je pre roka.

Luksuzni hotel na tri nivoa raspolaže sa 112 moderno opremljenih smeštajnih jedinica i apartmana, različitih tipova i veličina, prilagođenih zahtevima savremenih posetilaca koji od hotela očekuju najviši nivo usluge.

Pod krovom hotela, koji će zapošljavati 70 radnika, smešteni su i Wellness i Spa centar sa zatvorenim bazenom, biosaunom, parnim kupatilom, teretanom i đakuzijem, a tu je i restoran, bar i Lounge bar i igraonica za decu.

Za razvoj sporta i sportiste posebno je značajno da se uz hotel nalazi moderna sportska dvorana građena po standardima FIBA –e, uvek povezana toplom vezom sa glavnim objektom sa 200 mesta, kao i pet sportskih terena, za košarku, fudbal i druge sportove.

Pri izgradnji hotela vodilo se računa o ekologiji, energetskoj efikasnosti i izvorima obnovljive energije.

Posebno je značajno pomenuti da hotel ima i kongresnu salu sa 350 mesta sa najsavremenijom video i audio opremom.

Prema raspoloživim podacima, za izgradnju i opremanje hotela, utrošeno je više od sedam miliona evra, a njegov investitor je porodica Teodosić iz Valjeva, poznata po Milošu Teodosiću, našem proslavljenim košarkašem, kapitenom srpske reprezentacije, osvajačem Evrolige i trenutno članom KK „Virtus“ iz Bolonje.

Povodom ovog značajnog događaja za razvoj turizma, ne samo valjevskog kraja već i cele Srbije, dr Slobodan Gvozdenović, gradonačelnik Valjeva za kolubarski.info kaže da je izgradnja modernog kompleksa „Crni vrh“ od sudbinskog značaja za razvoj turizma. Tome je, pored porodice Teodosić, veliku pomoć pružio i grad Valjevo izdvajanjem značajnih sredstava za izgradnju saobraćajnica, javne rasvete, vodovodne mreže u iznosu od preko 100 miliona dinara u proteklih nekoliko godina. Takođe, realizacija hotela potpomognuta je drugim pogodnostima, a očekuje se da se za dalji razvoj turizma na Divčibarama dobiju značajna sredstva iz budžeta Republike Srbije.

Gradnja hotela već je znatno uticala i na povećanje cena zemljišta na području Divčibara sa 1.100 na 3 hiljade evra po kvadratnom metru, ističe dr Gvozdenović. Inače, svi kapaciteti u novom kompleksu već su rasprodati za novogodišnje praznike, očekuje se da će tako biti i narednih godina, što je i najbolji poziv sportistima i ostalima da ulažu u Divčibare, na planini Maljen, jer su one najbliže Beogradu i Vojvodini, naročito posle izgradnje i puštanja u saobraćaj najmodernijih autoputeva.

J. Stojić / kolubarski.info

Ostale vesti možete pročitati ovde.

1 Komentar

  1. Milan todorovic
    December 21, 2019 - 5:42 pm

    Bravo.nema lepse planine a blize beogradu do sada je bila zapostavljena nepravedno a cena placeva je nekoliko puta jeftinija nego na zlatiboru

    Reply

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *