Studijska poseta Kraljevini Švedskoj Unapređenje poslovne klime

Početkom ovog meseca organizovana je studijska poseta Kraljevini Švedskoj u opštini Jevle (Gävle) . Delegaciju iz Srbije u kojoj je bio i Ilija Ranković, predstavnik grada Valjeva, primili su Anders Lindkvist, zamenik generalnog direktora Lantmaterijeta (Lantmäteriet – švedska agencija za katastar, kartografiju i registraciju zemljišta), Zoja Faraj, menadžer projekta u Lantmaterijetu, Eva Alander, predsedavajuća Saveta u opštini Jevle, Anika Lindkvist, načelnica međunarodnog odeljenja u opštini Jevle.

Cilj posete je podizanje kapaciteta jedinica lokalnih samouprava i implementacionog tima Republičkog geodetskog zavoda Srbije (RGZ). Obuka se odvijala u prostorijama Lantmaterijeta i u opštini Jevle.

Predstavnici jedinica lokalnih samouprava su prilikom obuke učestvovali u stručnoj diskusiji, pokazali visoku motivisanost za unapređenje poslovanja u svojoj lokalnoj jedinici, kao i sagledavanje mogućnosti daljeg razvoja jedinica lokalnih samouprava. Projekat „Unapređenje poslovne klime u Srbiji“ je krenuo sa realizacijom i neke od investicionih lokacija su već postavljene na digitalnoj platformi Geosrbija.

U radnoj poseti pored Valjeva, učestvovali su predstavnici Arilja, Bora, Ćuprije, Knjaževca, Sombora, Vranja, Zrenjanina, Pirota, Požarevca i deo implementacionog tima RGZ-a.

kolubarski.info

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *