Grad Valjevo u projektu izrade Nacionalnog registra investicionih mapa

Kada za dve godine bude uspostavljen Nacionalni registar investicionih mapa, koji će na digitalnoj platformi GeoSrbija biti dostupan svim građanima, domaćim i stranim investitorima, potencijalne investicione lokacije će biti lako dostupne u digitalnoj formi za sve zainteresovane investitore.

Stručnjaci iz Švedske i RGZ-a iz Srbije su danas boravili u Valjevu, gde su predstavili projekat i dogovorili njegovu realizaciju sa valjevskim timom koji će u nacionalnom registru predstaviti najmanje 10 investicionih lokacija, od kojih je jedna na Divčibarama.

Grad Valjevo se nalazi u grupi 11 opština iz Srbije, među kojima su  Arilje, Bor, Vranje, Knjaževac, Ćuprija, Sombor, Čačak, Požarevac, Zrenjanin i Pirot, gde će se sprovoditi projekat „Unapređenje poslovne klime u Srbiji“.

Foto: Željko Bošković

Nosilac ovog projekta Republički geodetski zavod (RGZ), uz podršku Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju (SIDA) i Agencije za kartografiju, katastar i registraciju zemljišta u Švedskoj (Lantmäteriet).

Oni će pomoći da se osnuje Nacionalni registar investcionih mapa za kreiranje, upravljanje i monitoring lokacija za investicije u Srbiji, što će doprineti u postizanju održivog i inkluzivnog ekonomskog rasta u Srbiji, u unapređenju poslovnog ambijenta, u povećanju investicija i inovativnosti privatnog sektora, u unapređenju transparentnosti investicionog procesa i u unapređenju klime za priliv investicija. Takođe, to će doprineti procesu evrointegracija Srbije i unaprediti aktivnosti na realizaciji Agende održivog razvoja 2030 Ujedinjenih nacija, što je od izuzetne važnosti za Vladu Srbije.

Ovaj projekat je jedna u nizu aktivnosti u prosecu razvoja elektronske uprave Republike Srbije i doprineće jačanju ekonomije zasnovane na znanju i inovacijama.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

1 Komentar

  1. Budućnost
    October 25, 2019 - 7:46 am

    I šta dalje? Pa ne može digitalizacija da ide pre kanalizacije u Srbiji. Naš narod nepismen, nema pojma o digitalizaciji, nema dovoljno toaleta, fekalije nam idu u reke iz kojih pijemo vodu, deponije se puše na svakih 50 km. O čemu se ovde radi???

    Reply

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *