Održana 36. sednica Skupštine grada Valjeva

Odbornici Skupštine grada Valjeva usvojili su danas na održanoj sednici, sa 41 glasom „za“ i sa tri glasa „protiv“, predlog gradonačelnika Valjeva dr Slobodana Gvozdenovića, da za novog člana Gradskog veća bude izabran Milomir Simić.

skupstina grada valjeva 2
Foto: Željko Bošković

Simić je rođen u Valjevu 1955. godine, a završio je Višu školu za obrazovanje radnika – Odsek gastronomija. Stalno je zaposlen u Tehničkoj školi u Ubu od 1. septembra 2004. godine, na poslovima nastavnika kuvarstva sa praktičnom nastavom. Pre toga je 30 godina radio u Zdravstvenom centru u Valjevu i obavljao mnoge odgovorne funkcije u društvenim, političkim, sportskim i sindikalnim organizacijama.

Usvojen je i izmenjen Poslovnik Skupštine grada Valjeva.

Odbornici Skupštine usvojili su odluku o izmenama i dopunama odluke o budžetu grada Valjeva za 2019. godinu – drugi rebalans.

Prihvaćen je pretres predloga zaključka o usvajanju druge izmene plana komunalne izgradnje i održavanja objekata komunalne infrastrukture grada Valjeva za 2019. godinu.

skupstina grada valjeva 3
Foto: Željko Bošković

Na današnjoj sednici, odbornici su sa 35 glasova „za“ usvojili pretres predloga odluke o određivanju naziva ulica i zaseoka u sledećim naseljenim mestima: Prijezdić, Bačevci, Suvodanje, Stanina reka, Bobova, Sitarice, Pričević, Majinović, Beomužević, Tupanci, Kamenica, Osladić, Stapar, Vragočanica, Donja Bukovica, Zlatarić, Gola glava, Dupljaj, Babina luka, Gornje Leskovice, Donje Leskovice, Bogatić, Zabrdica, Jazovik, Joševa, a pored toga, usvojen je i predlog odluke o određivanju naziva ulica u naseljenom mestu Valjevo.

Odbornici su danas usvojili predlog odluke o održavanju ulica i puteva, obezbeđivanju javnog osvetljenja, održavanju čistoće na površinama javne namene, održavanju javnih zelenih površina, o upravljanju javnim parkiralištima, upravljanju grobljima i sahranjivanju, dopuni odluke o pogrebnoj delatnosti, dopuni odluke o obavljanju delatnosti zoohigijene, kao i predlog odluke o dopuni odluke o dimničarskim uslugama.

Na današnjoj sednici, odbornici su usvojili predlog odluke o određivanju lica nadležnog za overu obračuna sredstava za isplatu zarada zaposlenih u javnim preduzećima čiji je osnivač grad Valjevo, kao i načinu overe obračuna i predlog odluke o izmenama odluke o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme u sistemu grada Valjeva za 2017. godinu.

Prihvaćene su i objedinjene tačke dnevnog reda, a to su predlog odluke o usvajanju lokalnih akcionih planova za zdravstvenu zaštitu, za unapređenje stanovanja i za zapošljavanje Roma i Romkinja za period 2019 – 2023. godine.

Odbornici Skupštine grada Valjeva su usvojili izveštaj o realizaciji programa poslovanja za period od 01.01.2019. godine do 30.06.2019. godine i dali saglasnost na odluku o raspodeli dobiti Javnog preduzeća za upravljanje i korišćenje regionalnog višenamenskog hidrosistema Stubo – Rovni „Kolubara“ iz Valjeva.

Razmatranje izveštaja o realizaciji programa poslovanja JKP „Vidrak“ Valjevo za period od 01.01.2019. godine do 30.06.2019. godine i predlog rešenja o davanju saglasnosti na izmene i dopune programa poslovanja JKP „Vidrak“ Valjevo za 2019. godinu, usvojeno je na današnjoj Skupštini.

Prihvaćene su i sledeće tačke dnevnog reda vezane za JKP „Vodovod“ Valjevo, a to su: razmatranje izveštaja o realizaciji programa poslovanja JKP „Vodovod“ Valjevo za period od 01.01.2019. godine do 30.06.2019. godine, predlog rešenja o davanju saglasnosti na izmene i dopune programa poslovanja JKP „Vodovod“ Valjevo za 2019. godinu i predlog rešenja o davanju saglasnosti na odluku o ceni vode za Valjevsku Kamenicu JKP „Vodovod“ Valjevo.

Tačke koje se tiču JKP „Toplana“ Valjevo prihvaćene su od strane odbornika Skupštine, a to su razmatranje izveštaja o realizaciji programa poslovanja JKP „Toplana“ Valjevo za period od 01.01.2019. godine do 30.06.2019. godine, predlog rešenja o davanju saglasnosti na izmene i dopune programa poslovanja JKP “Toplana“ Valjevo za 2019. godinu kao i predlog rešenja o davanju saglasnosti na odluku o kreditnom zaduženju JKP „Toplana“ Valjevo.

Odbornici Skupštine usvojili su razmatranje izveštaja o realizaciji programa poslovanja JKP „Polet“ Valjevo za period od 01.01.2019. godine do 30.06.2019. godine.

Na današnjoj sednici usvojen je predlog izmene programa korišćenja sredstava za preduzimanje preventivnih mera za smanjenje rizika od elementarnih nepogoda u 2019. godini, predlog zaključka o usvajanju programa podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za grad Valjevo, za 2019. godinu – prva izmena, kao i predlog odluke o usvajanju pravilnika o kriterijumima i postupku za dodelu podsticajnih sredstava u poljoprivredi.

Na kraju sednice, odbornici Skupštine grada Valjeva usvojili su predlog odluke o stavljanju van snage odluke o opredeljivanju namene objekta u ulici Karađorđeva br. 24 u Valjevu – zgrade Doma vojske za potrebe Biblioteke.

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *